Угода про цифрову торгівлю між Україною та UK охопить усі сучасні сфери економіки та суспільного життя

Україна та Великобританія уклали угоду про цифрову торгівлю, яка допоможе економіці України в умовах війни та закладе основи для повоєнної відбудови.

Про це повідомили в міністерстві економіки України.

«Про укладання угоди про цифрову торгівлю 30 листопада 2022 року домовилися перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко та міністр міжнародної торгівлі Великої Британії Кемі Баденох», – йдеться у повідомленні.

Сторони очікують, що угода про цифрову торгівлю дасть підтримку економіці України в умовах повномасштабного вторгнення та закладе основи для подальшої успішної повоєнної відбудови.

«Угода закріплює основи вільної торгівлі цифровими товарами та послугами між двома країнами. Ми вважаємо, що відкрита та вільна структура цифрової економіки є найкращою інвестицією у розвиток та майбутнє. Угода також демонструє, що українські IT-компанії, які працюють в Україні, користуються попитом у всьому світі, незважаючи на всі виклики війни», – зазначила пані Юлія Свириденко.

Угода про цифрову торгівлю охопить усі сучасні сфери економіки та суспільного життя – цифрові торгові системи, вільний обмін даними, захист споживачів, відкриті цифрові ринки, фінансові послуги, технічне співробітництво.

Зокрема, угода про цифрову торгівлю передбачає:

  • незастосування мит (але свободу оподаткування) у цифровій торгівлі;
  • підтримку загальної законодавчої рамки для електронних транзакцій;
  • укладення контрактів електронних способом;
  • безпаперову торгівлю;
  • захист персональної інформації тощо.

Як повідомлялося, Швейцарія виділить 15 млн франків (в еквіваленті — майже 15 млн доларів) на розвиток цифровізації в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар