В Україні розпочато реалізацію важливого соціально-спортивного проєкту «Spirit of Soccer Ukraine»

від Комарі Альберт

За ініціативи Української Асоціації Футболу, Асоціації аматорського футболу України та організації «Spirit of Soccer», а також за підтримки Асоціації футболу Чернівецької області та керівництва Чернівецької обласної та міської рад на Буковині розпочато реалізацію важливого соціально-спортивного проєкту «Spirit of Soccer Ukraine» щодо обізнаності про ризики вибухонебезпечних предметів серед населення через спорт.

Наразі проект впроваджується за допомогою чотирьох тренерів, які успішно пройшли навчання за програмою С-ліцензії УАФ із модулем «ЕОRЕ» і 15 листопада, на стадіоні «Черемош» у Вижницькому районі Чернівецької області ними першочергово було організовано та проведено перший масштабний відкритий семінар-тренінг серед дітей, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб, велика кількість яких проживає на території Чернівецької області.

Також у рамках семінару представником Вижницького районного відділу ДСНС було проведено інформаційний урок щодо безпечної поведінки в умовах війни, а тренери разом з учасниками закріпили інформацію в зрозумілій, звичній для дітей ігровій формі – через спортивні ігри та загально-розвиваючі вправи.

Участь у цьому заході взяли 80 дітей різних вікових категорій. І заняття, які відбулися в рамках заходу, навчили дітей бути уважними, зосередженими, правильно реагувати на можливі небезпеки, комунікувати між собою та з дорослими.

Всі, хто був присутній під час проведення цього заходу, ознайомилися із простими, але дуже важливими навичками – триматися подалі від незнайомих та підозрілих предметів, не торкатися їх, повідомляти рідним чи близьким про можливу небезпеку та комунікувати між собою. Саме такі можуть врятувати життя в сучасних умовах.

У футболі є безліч шансів відзначитися, забити гол у ворота суперників або якимось іншим чином проявити себе, але випадкові міни та інші вибухонебезпечні предмети, на жаль, не дають нам жодного шансу….

Мета проєкту чітка та проста водночас – захистити кожну дитину чи дорослого, навчити діяти правильно, з осторогою реагувати на небезпечну ситуацію. У цей важкий час, який наразі переживає Україна та кожна область зокрема, потрібно продовжувати жити, при цьому не забуваючи про власну безпеку…

Саме такі соціально-спортивні проєкти дозволяють нам не зупинятись, іти вперед та розвивати спорт і футбол зокрема, підвищуючи обізнаність населення про можливі ризики та підтримуючи молоде покоління. Бажання жити далі, підтримка одне одного, мрії про щасливе майбутнє – усе це наближає всіх нас на крок ближче до перемоги!

То ж дбаємо про наших дітей, не забуваємо про власну безпеку та не зупиняємось! Впевненими кроками – тільки до ПЕРЕМОГИ! Слава Україні, Слава ЗСУ та дякуємо всім героям, які роблять все можливе та неможливе заради нашого спільного майбутнього!

Схожі публікації

Залишити коментар