Національні українські змагання з санного спорту провели у … Латвії

від Комарі Альберт

В місті Сігулда – одному з визначних спортивних центрів Латвії – відбувся чемпіонат України, Кубок України та чемпіонат України серед дорослих, молоді віком до 23-х років, юніорів та юніорок. 

Офіційні всеукраїнські старти планували провести ще минулої зими. Та через відсутність достатньої кількості снігу на єдиній в Україні трасі в Кременці, що розташована у Тернопільській області, Федерація санного спорту України прийняла рішення про проведення їх у Латвії цієї осені. 

Кубкові перегони завершилися подвійною перемогою Андрія Мандзія та Юліанни Туницької в одномісних санях. У змаганнях чоловічих двійок переможцями стали тернопільчанин Ігор Гой разом із львів’янином Ростиславом Левковичем, а срібними призерами —  кременецький санкар Максим Панчук разом із львів’янином Андрієм Муцем. У виступах жіночих двійок відзначились Наташа Хитренко і Вікторія Коваль.

У чемпіонаті України серед спортсменів усіх трьох вікових груп серед жінок в одномісних санях перемогу здобула Юліана Туницька, яка виграла “золото” не лише серед дорослих, а й серед молодих атлеток віком до 23-х років та юніорок.

Молодіжний чемпіонат України, крім “золота” Юліанни Туницької, приніс також яскраву перемогу у двомісних санях Наташі Хитренко і Вікторії Коваль. В одномісних санях переміг Вадим Швед, другим став Антон Шевчук, у двомісних – “золото” і “срібло” розділили Максим Панчук та його колега Муц.

Кращими командами серед областей України передбачувано стали спортсмени Тернопільської та Львівської областей.

Схожі публікації

Залишити коментар