Львівський театр імені Лесі Українки вступив до міжнародної європейської театральної асоціації

від Комарі Альберт

Львівський театр імені Лесі Українки, який цього року потужно представив українське театральне мистецтво вже на трьох міжнародних фестивалях, долучився до найбільшої театральної мережі Європи під час конференції ETC International Theatre Conference.

Відомо, що European Theatre Convention є найбільшою театральною Асоціацією Європи, яка була заснована 1988 року. Сьогодні до неї входить понад 50 театрів із 30 країн. ETC ставить собі за мету просування сучасних європейських театрів як соціальних майданчиків для розвитку демократії, діалогу та взаєморозуміння.

Двічі на рік ETC організовує міжнародні театральні конференції. Остання з них відбулась у Португалії протягом 3-6 листопада. Серед запрошених гостей був і Львівський театр імені Лесі Українки, який представляли керівниця театру Ольга Пужаковська та менеджерка міжнародних проєктів Вікторія Швидко. У межах конференції вони презентували театр Лесі та його діяльність, після чого відбулась офіційна процедура вступу театру до мережі ETC.

“Вступ до ETC – це важливий крок у розвитку театру Лесі. В цій мережі десятки театрів з тридцяти країн світу. І тепер усі вони – наші нові потенційні партнери, разом з якими ми сподіваємось утверджувати присутність українського театру на міжнародній арені”, – розповіла керівниця.

Таким чином театр Лесі став четвертим українським театром, який долучився до мережі European Theatre Conference.

Нагадаємо, нещодавно театр Лесі у межах налагодження міжнародних зв’язків та культурної дипломатії відвідав з гастролями Національний театральний фестиваль в Румунії, а також фестивалі у Франції та Німеччині.

Схожі публікації

Залишити коментар