Митець із Волині став учасником міжнародного вуличного артпроєкту

від Комарі Альберт

Луцький художник Андрій Кальков став одним із запрошених художників нового цікавого вуличного артпроєкту “The Wall – Murals Across Europe and the Middle East”, який відбуватиметься у п’яти містах в Європі та на Близькому Сході.

Про Андрія Калькова відомо, що його творіння прикрашають стіни у різних українських містах, і митець, зазвичай, творить “геометричні” малюнки у стилі оп-арт.

У Луцьку також є графіті від Андрія, зокрема біля Галереї мистецтв. Цей малюнок є частиною теми “Круговорот”. А зовсім поряд, у Центрі туристичної інформації та послуг, художник розмалював рецепцію — передню частину авто-“волинянки”.

Зауважимо, що вуличний артпроєкт The Wall – Murals Across Europe and the Middle East триватиме упродовж листопада – грудня 2022 року в п’яти містах: Відні, Берліні, Женеві, Марселі та Анкарі. 10 художників з України та інших країн спільно створюють 5 муралів в Європі та на Близькому Сході.

“Стіна – символ опору, стабільності та броні, яка відгороджує Європу від війни. Символічно, що зараз саме Україна є тією стіною. І саме прості українці своїми словами, діями чи то на полі бою, чи то у тилу захищають свободу, незалежність і Батьківщину, показуючи усьому світу, що ми – стіна, яку ніщо не здолає”, – впевнений художник.

Андрій Кальков вже сьогодні разом із колегою – німецьким художником – створює мурал “Квітка демократії” в Берліні.

Андрій Кальков народився та проживає у Луцьку. У 2012-му захистив диплом спеціаліста за фахом монументального живопису Косівського Інституту Декоративного та прикладного Мистецтва Львівської Національної Академії Мистецтв.

Кальков – учасник фествалів урбаністичного мистецтва та понад 30-ти загальних виставок на теренах України та світу, автор двох персональних виставок у Луцьку.

Читайте також:

25 найкрутіших патріотичних графіті та стінописів з різних куточків планети, що полонили людські серця та надихають їх підтримувати України і наближати перемогу українського народу над російським окупантом.

В деокупованих містах України з’являються патріотичні мурали від “Культурного українського десанту”

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українські художники створили найвищий мурал в Європі. Він має назву “Материнство”. Його висота становить 78 метрів, а загальна площа 1155 кв.м.

Схожі публікації

Залишити коментар