Володимир-Волинський і польський Мальборк відтепер – міста-побратими

від Комарі Альберт

Польське місто Мальборк став містом-партнером Володимира-Волинського, що розташований у Волинській області.

Про це повідомив голова Волинської територіальної громади Ігор Пальонка. 

Угода передбачає довгострокові взаємовигідні відносини між містами-партнерами у напрямках освіти, культури і спорту, молодіжної політики, охорони здоров’я, соціального захисту, економіки, туризму та управління містом.

Міста також будуть сприяти дослідженням розвитку місцевих традицій, реалізації спільних проєктів, що фінансуються з фондів ЄС, а також обміну між державними установами та неурядовими організаціями.

“Сторони угоди вважають, що підтримка міста Володимира є важливою, як під час війни, так і після її закінчення. Я щиро вдячний полякам, які за час бойових дій стали для нас не просто надійними партнерами, а й добрими друзями нашої громади”, – додав Пальонка.

Мальборк — місто у Поморському воєводстві Польщі. Населення сягає 40 тисяч мешканців. Розташоване місто за 40 км на південь від Балтійського моря. Біля Мальборка, за 4 км на північ, розташоване містечко Вєльбар, у якому було знайдено старовинне кладовище з 3000 могилами вельбарської культури шведських готів.

Володимир — місто в Україні, центр Володимир-Волинської міської громади та Володимирського району Волинської області. Станом на 1 серпня 2012 року в місті проживає 38,6 тис. осіб. Автотраса сполучає місто з обласним центром — Луцьком і залізниця сполучає з залізничним центром області — Ковелем.

 

Схожі публікації

Залишити коментар