Мітинги українців в Парижі тривають: Організатори анонсують всезагальний майдан у Страсбурзі перед Європарламентом

У Парижі, 2 листопада, відбулася чергова акція на підтримку України, яку провели представники української діаспори разом з солідарними громадянами Франції та нашими біженцями, що покинули Батьківщину цього року, рятуючись від путіністів. 

Про це редакції “Стожарів” повідомив віцепрезидент Об’єднання українців у Франції Володимир Когутяк.

“Вчора ми провели акцію протесту з асоціаціями та обраними посадовими особами Французької Республіки ”, – повідомив пан Когутяк.

Зазначимо, що серед французьких посадовців цього разу на підтримку України вийшли, зокрема, Philippe Nadji Bouriachi та François Béchieau.

Головною метою проведення подібних акцій організатори називають прагнення донести широкому загалу мешканців Європи наступні меседжі:

– “#Росія – держава-терорист”

– “Санкції проти компаній, які дозволяють створювати іранські дрони”

– “Зброя за свободу України”

– ” Danone, TotalEnergies, Mulliez сім’я геть з Росії”

– “санкції проти Росії”.  

В світлі останніх трагічних подій важливо пам’ятати – хибний шлях намагатися розпинати світ на “чорне та біле”, він влаштований більш багатомірнішим.

Так, зокрема, у Києві 28 жовтня іранська діаспора України провела акцію протесту проти участі Ірану в російсько-українській війні. Близько 40 іранців прийшли на Майдан Незалежності, щоб висловити підтримку українського народу.   

Організатори та учасники паризьких мітенгів підкреслюють і ставлять собі на меті донести до європейської спільноти тезу про те, що українське суспільство має достатньо мудрості, щоб розуміти: “Іранський народ хоробрий, і ми його підтримуємо, але уряд Ірану спонсорує російську терористичну державу для нападу на Україну”.  

Крім того, віцепрезидент Об’єднання українців у Франції Володимир Когутяк, розповів, що незабаром буде проведено міжнародній майдан у Страсбурзі перед Європарламентом – у масштабному дійстві візьмуть участь українці та небайдужі громадяни з різних країн.

Слідкуйте за анонсами на сторінці організаторів мітингів на підтримку України.  

Як повідомлялося,  наприкінці вересня у Парижі на підтримку України пройшов музичний техно-парад.

Схожі публікації

Залишити коментар