Польський генерал Пьотр Тритек очолив Європейську навчальну місію для ЗСУ

Польський генерал, нині командир 11 Люблінської бронекавалерійської дивізії Пьотр Тритек очолив Європейську навчальну місію для військовослужбовців української армії. Відповідне рішення ухвалив Комітет із питань політики та безпеки (COPS) ЄС.

Про це повідомило польське видання RMF24.

Оперативне командування місії розташовуватиметься на полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства Польщі, яке межує з Україною. Ще один оперативний штаб базуватиметься в Німеччині. Третій штаб буде розміщений у Брюсселі (займатиметься адміністративними питаннями).

На першому етапі місії планується навчання майже 15 тисяч українських військовослужбовців. Старт навчання — у листопаді. Її бюджет становить €106 мільйонів на два роки. Більшість навчань проходитимуть у Польщі.

Підготовка українців концентруватиметься на штабних навчаннях, тренуваннях з організації матеріально-технічного забезпечення, надання медичної допомоги, а також на протидії хімічній або ядерній загрозі.

ЄС погодив запуск місії 17 жовтня, разом із збільшенням військової допомоги.

нагадаємо,

Наразі наймасштабнішу тренувальну місію для ЗСУ (підготовка 10 тисяч бійців) проводить на своїй території Велика Британія. До неї залучені фахівці з понад 10 країн.

Також тривають тренування українськи військовослужбовців в Іспанії — там вони опановують зенітно-ракетні комплекси Aspide. 

Крім того, в Німеччині українці опановують бронетехніку.

Як повідомлялося, військові облігації ЗСУ вже можна придбати через застосунок “Дія”.

Схожі публікації

Залишити коментар