“Бойові комарі” США: Росія видала чергову партію фейків на Радбезі ООН

від Стожари

Чергові фейки Росії у Радбезі ООН: бойові птахи, кажани та комахи. На засіданні Радбезу ООН, що скликала росія, її постійний представник васілій небензя спробував знову оббрехати Україну, поширюючи дезінформацію про буцімто нові біолабораторії в нашій країні.

Чергову порцію фейків на Радбезі ООН вилив постійний представник росії васілій небензя. Дипломований пропагандист знову завів Кремлівську “шарманку” про “поширення небезпечних інфекцій через мігруючих бойових птахів, кажанів і комах”.

Небензя розповів чергову казку про те, що в Україні готують якісь проєкти, які мають охопити не тільки її прикордонні райони, а й цілу територію кремлівської влади. Та навіщо Україні потрібно завдавати шкоди власному населенню – він так і не пояснив. Те ж саме, було і з “брудною бомбою”, а ні доказів, а ні правдопобібних пояснень. Лише пусті слова у супроводі слюнявих бризків.

Російські ЗМІ нагадують, що тема біологічної зброї буцімто не нова. І справді – окупанти активно поширювали дезінформацію навесні, після чого дещо заспокоїлися. Восени росія зосередилася на фейках про “брудну бомбу”.

Крім того, росія поширює фейк, що начебто на окупованій території Херсонської області виявила 3 безпілотники, оснащені місткостями по 30 літрів, які можуть використовуватися для розпилення біоагентів.

Також кремль звинувачує США, що американці буцімто запатентували дрон, який здатний поширювати заражених небезпечними вірусами комарів.

Лінда Томас-Грінфілд, постійна представниця США при ООН, відповіла кремлівському посіпаці та наголосила, що засідання, яке скликала росія – це чергове марнування часу.

Росія знову нас тут зібрала з однією метою розповсюджувати дезінформацію. Ми всі знаємо, що всі ці звинувачення сфабриковані, в них немає доказів. Україна не має програми біологічної зброї, що підтверджує ООН. І США теж не мають програми біологічної зброї”,– наголосила Томас-Грінфілд.

Британська представниця в ООН Барбара Вудворд теж не витримала ахінею небензі. Вона запитала, скільки ще представники інших країн мають терпіти маячню росії.

Небензя також висловив обурення через співпрацю України та США. Зокрема, російський дипломат в істериці через те, що з американської сторони фігурує Пентагон.

Він заявляє, що росія буцімто має докази якихось актів про виконання невідомих робіт.

Та російські пропагандисти знову не знайшли доказів для підсилення своїх фейків. Нагадаємо:

  • У жовтні росія декілька разів збирала Радбез ООН для того, щоб поширити свої наративи щодо “брудної бомби” в Україні;
  • Засідання через російські фейки про “брудну бомбу” відбулося 25 жовтня за зачиненими дверима;
  • Заступник посла Великої Британії в ООН Джеймс Каріукі розповів, що росія так і не надала жодних нових доказів на користь своїх тверджень.


Схожі публікації

Залишити коментар