Ізраїльські активісти вийшли на масову акцію в підтримку України та закликали уряд Ізраїля надати військову допомогу Україні

від Стожари

Увечері 22 жовтня в Єрусалимі на Паризькій площі бiля офіційної резиденції прем’єр-міністра Ізраїлю Яїра Лапіда відбулася масова демонстрація ізраїльських активістів на підтримку України з закликами до уряду єврейської держави надати військову допомогу Україні.

Протестувальники закликали до більш активних дій з боку ізраїльського уряду та підтримки України через розблокування вето та постачання систем протиповітряної оборони у світлі укладання нових договорів про постачання російської армії балістичних ракет та дронів-камікадзе для здійснення атак по мирному населенню та енергетичній інфраструктурі України.

Акцію протесту організувала неурядова організація “Israeli Friends of Ukraine”, яка також вiдправила письмове звернення до Прем’єр-міністр Яiра Лапiда та Кабінету міністрів Ізраїлю.

У документі, зокрема, наголошувалося на тому, що оскільки зближення росії та Ірану становить загрозу для безпеки і інтересів Ізраїлю, єврейська держава спільно з Україною і рештою цивілізованого світу повинна дати гідну відсіч російській агресії та сприяти стабільності на європейському континенті.

У демонстрації взяли участь три сотнi активістів, які підтримують Україну в цій війні та наполягають на наданні Ізраїлем беззаперечної підтримки у сфері ППО, від якої Iзраїльський уряд на сьогодні відмовляється, пояснюючи це питаннями власної безпеки.

Учасники акції також нагадали, що Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц кілька разів відкладав та скасовував телефонну розмову з представниками Міністерства закордонних справ України, а в бесіді з Європейськими послами однозначно наголосив, що Ізраїль не має наміру постачати Україні системи ППО, які необхідні їм для захисту від іранської зброї.

Це сталося одразу після того, як заступник голови ради безпеки російської федерації Дмитро Медведєв прокоментував нічим не підкріплені чутки про потенційні постачання систем ППО Україні, назвавши це «дуже необачним кроком» та погрожував Ізраїлю руйнуванням усіх міждержавних відносин між двома країнами, після чого в черговий раз назвав Україну та її громадян нацистами.

“У Ізраїльскому суспiльствi богато людей переконанi, що влада нашої країна насамперед має бути зацікавлена у співпраці з Україною проти Ірану. Це питання нашої власної державної безпеки, оскільки бойовий досвід, отриманий від збиття ізраїльськими протиракетними установками іранських дронів і балістичних ракет, піде лише на користь єврейській державі, яка й сама протистоїть іранській терористичній загрозі. До того ж, Іран уже заявив про подальші наміри придбати у Росії бойові літаки”, – заявили учасники акції.

“Ізраїль перебуває у своєрідному полоні російського військового шантажу, який весь демократичний світ уже більше півроку сприймає не як стримуючий від активних дій фактор, а скоріше як достатню підставу для максимальної ізоляції від впливу Російської Федерації у всіх сферах людської діяльності: від ринкової та туристичної до енергетичної та військової” – наголосила Ганна Жарова, cпiвзасновниця організації “Israeli Friends of Ukraine”.

У «Israeli Friends of Ukraine» впевнені, що поразка Росії на українських фронтах позитивно вплине на безпекову ситуацію на Близькому сході, де російська армія має суттєвий і безпосередній вплив.

Схожі публікації

Залишити коментар