Збірна України з кульової стрільби здобула вже 6 медалей на Чемпіонаті світу-2022

від Комарі Альберт

Неймовірно вдало виступає збірна України з кульової стрільби на цьогорічному Чемпіонаті світу, який відбувається у століці Єгипту Каїрі. В активі “синьо-жовтих” є не тільки “золото” світової першості, а й ліцензія на Олімпійські Ігри-2024, які стартують за два роки у Парижі.

Справжнім героєм Чемпіонату світу в лавах збірної України став Павло КОРОСТИЛЬОВ, який виборов у Каїрі вже три (!) медалі – одне “золото” і дві “бронзи” і ту саму олімпійську ліцензію.

Спочатку на Чемпіонаті світу-2022 наш співвітчизник виграв бронзову медаль у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

У фіналі українця обійшли лише два представники Китаю – Чжан Іфан та Лю Цзіньяо.

Завдяки потраплянню до четвірки найкращих за підсумками змагань Коростильов також здобув для України ліцензію на Олімпійські ігри-2024. Зазначимо, що вона не є іменною, тобто не гарантує самому Павлу участь на Олімпіаді в Парижі.

Потім українець став найкращим у стрільбі зі стандартного малокаліберного пістолета з 25 метрів і поклав у свою скарбничку “золоту” медаль, першу і поки що єдину нагороду найвищого гатунку серед українських спортсменів.

А сьогодні Павло Коростильов у парі з Оленою Костевич стали бронзовими призерами в міксті у стрільбі зі стандартного малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів.

Українці претендували на вихід до “золотого” фіналу, однак в останніх 5 пострілах припустилися помилок. У поєдинку за “бронзу” наші співвітчизники розгромно перемогли суперників з Польщі – 16:4. “Золото” виграла Німеччина, а “срібло” – Південна Корея.

Окрім цього, “срібло” Чемпіонату світу завоювали Сергій Куліш і Дар’я Тихова, які в міксті показали другий результат у стрільбі лежачи з малокаліберної гвинтівки (50 м).

Також Віктор Банькін став “бронзовим” призером у стрільбі з довільного малокаліберного пістолета (50 м), а Іван Ткаленко, Данило Гриник та Олексій Вятчін здобули “срібло” у командній юніорській першості у вправі МГ-6.

Таким чином, збірна України на даний момент має шість нагород на цьогорічній планетарній першості. В активі нашої комади – одне “золото”, два “срібла” та три “бронзи”. Ну і, звичайно, олімпійську ліцензію на Ігри-2024.

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи з кульової стрільби у польському Вроцлаві українці здобули вісім нагород

Схожі публікації

Залишити коментар