Сергій Бубка та НОК України на семінарі закликали Європейський Олімпійський Комітет продовжити відсторонення представників росії та білорусі від змагань

від Комарі Альберт

У грецькому місті Олімпія відбувся 42-й семінар Європейських Олімпійських Комітетів.

Напередодні семінару президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка направив лист президенту Європейських Олімпійських Комітетів Спіросу Капралосу та членам Виконавчого комітету ЄОК, у якому він вкотре нагадав про важливість продовження дотримання рекомендацій Виконавчого комітету МОК про заборону спортсменам і спортивним функціонерам з росії та білорусі брати участь у міжнародних спортивних змаганнях та заходах.

Безпосередньо на 42-му семінарі Європейських Олімпійських Комітетів в грецькій Олімпії делегація НОК України також заявила про необхідність відсторонювати росіян та білорусів і надалі. 

“Ми щиро сподіваємося, що ЄОК залишиться непохитним у своїй єдності з Європою і світовим співтовариством”, – зазначив Сергій Бубка.

Також напередодні семінару ЄОК у Греції відбулося засідання Комісії Європейських Юнацьких Олімпійських Фестивалів. За дорученням Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, у заході взяв участь перший заступник Міністра Сергій Симонов.    

На засіданні обговорили розширення видів спорту, з яких учасники можуть подаватися на майбутні фестивалі. Під час засідання Комісії ЄЮОФ перший заступник Міністра повідомив учасників про роботу, проведену українською стороною щодо розробки стратегії проведення масштабних мультидисциплінарних спортивних заходів в Україні, а у перспективі — підготовки заявки на проведення Юнацьких Олімпійських ігор в Україні.

Сергій Симонов нагадав усім, яких титанічних зусиль коштувало запровадження санкцій проти російських та білоруських спортсменів. І наголосив на необхідності посилення санкційного тиску. А саме: 

  • виключення представників рф та рб із міжнародних спортивних організацій та об’єднань; 
  • скасування проведення на території росії та білорусі міжнародних спортивних змагань; 
  • заборони російським та білоруським спортсменам, тренерам, суддям брати участь у міжнародних змаганнях з усіх видів спорту; 
  • припинення продажу прав на трансляцію міжнародних змагань російським та білоруським каналам; 
  • заборони російським та білоруським компаніям спонсорувати міжнародні змагання та клуби.  

“Дякуємо Міжнародному олімпійському комітету та ЄОК за підтримку олімпійської сім’ї України і за те, що засуджують порушення російським урядом Олімпійського перемир’я”, – зауважив Сергій Симонов. 

Схожі публікації

Залишити коментар