НБУ презентував пам’ятну монету “Сили територіальної оборони ЗСУ”

Обігову пам’ятну монету “Сили територіальної оборони Збройних Сил України” номіналом 10 грн презентував Національний банк.

Про це 3 жовтня повідомили на сайті НБУ.

Під час презентації монети заступник голови Національного банку Олексій Шабан сказав: «Сьогодні ми презентуємо обігову пам’ятну монету “Сили територіальної оборони Збройних сил України”. Це перша обігова монета з серії Збройні сили України, що за розмірами і технічними характеристиками ідентична до звичайної монети номіналом у 10 грн».

Заступник голови НБУ також зауважив, що це перша монета зі значним тиражем у 10 млн штук. Раніше Нацбанк випускав монети тиражами до 5 млн штук.

Пам’ятна монета “Сили територіальної оборони Збройних Сил України” є обов’язковою до прийняття під час готівкових розрахунків.

На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, а також логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: “Готові до спротиву”. Аверс монети – ідентичний всім іншим монетам номіналом 10 гривень.

Реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься. Національний банк поповнюватиме цими монетами каси банків.

Як повідомлялося, у 2021 році до Дня пам’яті полеглих захисників України НБУ випустив в обіг пам’ятну монету.

Схожі публікації

Залишити коментар