Гостомель відвідала глава МЗС Франції: Допоможуть відбудувати військове містечко

Гостомель Київської області відвідала Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна.  Французька компанія Neo Eco допоможе з відновленням військового містечка.

Про це повідомив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

«Місто-герой Гостомель один з найзруйнованіших населених пунктів Київської області, що потребує відновлення. Neo Eco спеціалізується на повторному використанні відходів будівництва. Раніше представники компанії вже відвідували населені пункти Київщини, що постраждали від бойових дій. А сьогодні в Гостомелі ми підписали меморандум про співпрацю», – зазначив пан Кулеба.

За його словами, компанія планує відбудувати шість житлових будинків на 310 квартир, школу на 1000 учнів та дитячий садок.

«Пошкоджені бетонні конструкції будуть демонтовані, після чого матеріали перероблять за підтримки французької компанії і згодом зведуть нові екооб’єкти. У Гостомелі вже почався демонтаж будинків», – додав голова ОВА.

Нагадаємо, Укрпошта випустила благодійну марку, присвячену 300-літтю Григорія Сковороди. Кошти з продажу спрямують на відбудову знищеного музею на Харківщині.

Схожі публікації

Залишити коментар