Вже за 5 місяців на Закарпатті видобуватимуть сіль, що забезпечить потреби усієї України

від Комарі Альберт

Цього року на Закарпатті поблизу селища Буштино знайшли родовище солі, яке може забезпечити 100% потреб України. Ще в середині серпня заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький заявив, що Закарпаття може стати найпотужнішим виробником солі в Україні, адже запаси корисної копалини в межах ліцензійної ділянки родовища становлять майже 76 га.

А тепер до Буштинського родовища будують під’їздну дорогу, закупили необхідне обладнання для глибокого буріння і розмічають бурові майданчики.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита після візиту на родовище із представниками Офісу Президента.

Розробка соляного родовища у Буштинській громаді має державне значення та перебуває під особливим контролем керівництва країни. Після попередніх геологічних досліджень тут виявили колосальний соляний пласт, котрий починається на глибині 35 м. Прогнонузують, що при розробці соляного родовища в Буштинській громаді тут зможуть добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі.

Роботи з підготовки родовища до промислового видобутку солі тривають уже кілька місяців. Наразі тут тривають інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. 

Під час доповіді заступнику керівника ОПУ повідомили, що за попередніми розрахунками вже через 5 місяців добудуть першу сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон.

Схожі публікації

Залишити коментар