Україна перемагає в європейському конкурсі культурної спадщини European Heritage Awards / Europa Nostra Awards

від Комарі Альберт

Україна вперше в історії стала однією з переможниць у найпрестижнішому європейському конкурсі культурної спадщини European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, який проходив у столиці Чехії Празі. Серед конкурсантів були представники з-понад 30 європейських країн.

Результатом цієї перемоги в одній із номінацій конкурсу стала не тільки традиційна пам’ятна нагорода, а й премія в 10 тисяч євро, яку буде спрямовано на створення Музею Вишиванки у Чернівцях.

Про це на своїй фб-сторінці повідомила одна з засновників Всесвітнього Дня вишиванки Леся Воронюк.

“Веземо з Праги додому в Україну перемогу в  номінації “Залучення громадян та підвищення обізнаності”, а також Приз глядацьких симпатій – Public Choice Award та 10 000 євро на Музей Української Вишиванки, каже Леся Воронюк. – Це саме той приз, який ми виграли спільно, кожним голосом! Ця перемога – приклад того, наскільки ми сильні, коли об’єднані. Вишиванка єднає українців, а відтепер – і весь цивілізований світ. Це одна із перемог перед нашою головною – перемогою у війні!”.

Нагадаємо, проєкт майбутнього музею української вишиванки (інтерактивного музею реліквій та технологій) презентували ще у грудні торік у приміщенні неподалік факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю. Федьковича, де, власне, і зародився День вишиванки.

Схожі публікації

Залишити коментар