У жовтні презентують новий роман про життя Івана Франка

від Комарі Альберт

З-під пера відомого українського письменника письменника Степана Процюка з Івано-Франківська виходить новий роман. Роман – про одну з найвидатніших постатей в українській літературі – славетного Івана Франка.

Наклад книги буде доволі обмеженим і тому автор закликає передплатити роман про Івана Франка “Руки і сльози”. 

“Пишіть мені, будь ласка, у месенджер/повідомлення на Фейсбуці. Передоплата є чудовою гарантією отримати роман відразу після виходу і зекономити трохи грошей”, – каже Процюк.

Вихід книжки очікується у жовтні.

“Це – панорамний роман про життя Івана Франка від народження до смерті, – розповідає Степан Процюк. – Дякую юристу і письменнику Володимирові Кравчуку за ідею і підтримку під час написання роману. Вихід роману очікується у жовтні у видавництві “Тундрайв” Костянтина Холодкевича у Києві. Це видавництво створене спеціально для того, щоби займатися виходом роману про Івана Франка у світ. Також починається серйозна підготовка до створення багатосерійного художнього фільму про Івана Франка за мотивами мого роману”.

У романі “Руки і сльози” зображено життя Івана Франка від народження до похорону, у важких драматичних суперечностях. Читачі зможуть побачити і відчути становлення великого українського письменника і візіонера.

“Я недолюблюю портрети, але портрет Івана Франка у моїй кімнаті вже кілька десятків літ. Вважаю Івана Франка найбільшим українським письменником. У романі “Руки і сльози” я прагнув створити велике панорамне полотно життя і творчості Франка, спробу його психічного портрету та психологічні особливості його особистого і сімейного життя, а також трагізм його останніх восьми літ”, – пояснює в анотації автор.

Степан Процюк – сучасний український письменник. Автор більше ніж 30 книжок. Його твори перекладені кількома мовами. Має кілька літературних премій і відзнаку «Золотий письменник України». Є автором ютуб-каналу «Письменник про письменників», член ПЕН-клубу.

Схожі публікації

Залишити коментар