Польське місто Замостя пропонує українцям, що рятуються від війни, безкоштовне проживання

від Комарі Альберт

У польському місті Замостя, що знаходиться в Люблінському воєводстві, згодом відкриють центр тимчасового перебування для біженців з України. Проживання тут для українців буде безкоштовним

На реалізацію проєкту Замостя отримало 5 мільйонів злотих з фондів ЄС. Кошти виділили у рамках ініціативи “Lubelskie pomaga Ukrainie” (“Любельщина допомагає Україні”). Для центру, який запрацює наступного року, виділили приміщення, в якому раніше був воєводський осередок медицини праці.

Будівлю капітально відремонтують і у приміщеннях створять 10 повноцінних квартир стандартного планування, в яких проживатимуть до 40 людей – переважно жінок з дітьми. В осередку також буде:

  • дитяча ігрова кімната
  • пральня з сушаркою
  • загальна кімната
  • кабінети фахових психолога, юриста та перекладача

Планується, що центр відкриє свої двері для біженців з України наприкінці наступного року. 

Польське місто Замостя пропонує українцям, що рятуються від війни, безкоштовне проживання

Маршалек (керівник) Люблінського воєводства у Замості Ярослав Ставярський вручив директору Регіональної соціальної допомоги Малгожаті Романко символічний чек на впровадження даної  інвестицію. Будівлю капітально відремонтують і створять спеціалізований центр, в якому біженці з України зможуть перебувати до моменту завершення воєнних дій на батьківщині.

Як підкреслив пан Ставярський, у рамках програми 5 мільйонів злотих буде спрямовано на капітальний ремонт і створення комфортних квартир та спеціалізованих пунктів. 

“Ми хочемо надати цим людям широкий спектр підтримки, щоб зробити їх незалежними та допомогти їм у цих нелегких переживаннях”, — заявила Малгожата Романко.

Схожі публікації

Залишити коментар