Дні “Золотого Лева” у Львові цьогоріч відбудуться під девізом “Зігрій солдата взимку”

від Комарі Альберт

Від 6 по 11 жовтня у Львові відбудуться Дні “Золотого Лева” замість традиційного щорічного міжнародного театрального фестивалю “Золотий лев”. Фестиваль, який мав відбутися цього року вже 33-й раз, через війну змінив свій формат.

Шанувальники театрального мистецтва вже давно звикли до того, що традиційно в жовтні до Львова з’їжджалися служителі Мельпомени з усього світу, щоби запропонувати власні нові та цікаві постановки під гаслом “Класика очима експерименту”.

І цього року фестиваль, який мав відбутися уже 33-й раз, через війну вперше від часу заснування пройде під закликом “Зігрій солдата взимку” та буде дещо переформатованим.

Як розповіла організаторка фестивалю Ксенія Федоришин, міжнародний театральний фестиваль, що традиційно проходить на базі Львівського академічного духовного театру “Воскресіння”, в умовах війни зараз не є доречним. Тим паче, що цього року він мав би бути вуличним.

Але, оскільки мова йде не просто про фестиваль, а усталену театральну європейську традицію і один з найпрестижніших театральних форумів України, то організатори вирішили таки нагадати глядачам про сучасне театральне мистецтво у Львові.

“Не буде традиційного “Золотого Лева”, але будуть дні “Золотого Лева” у Львові, – каже Ксенія Федоришин. – За ці Дні ми покажемо вистави з репертуару театру “Воскресіння”, а також  вистави львівських театрів, створені після 24 лютого. Їдуть до нас також театр із Чернігова та театр з Канади. Організовуючи цього разу подію під гаслом “Зігрій солдата взимку”, ми чудово розуміємо, що нашим хлопцям на фронті потрібні не тільки боєприпаси, а й теплі речі. Тому всі виручені від вистав кошти перерахуємо на конкретну бригаду ЗСУ”.

Ксенія Федоришин також зазначила, що ще однією метою Днів “Золотого Лева” у Львові є бажання поінформувати людей, зокрема – внутрішньо переміщених осіб, що такий фестиваль у місті Лева є і обов’язково знову відбудеться після перемоги.

Схожі публікації

Залишити коментар