Збірна України з волейболу наступного року дебютує у кваліфікації Олімпійських ігор-2024

від Комарі Альберт

Успіх національної збірної команди України з волейболу в сезоні-2022 просто вражає. Збірна виступила вперше за 24 роки на Чемпіонаті світу з волейболу, який цього року проходив у Словенії та відразу оновила свій найкращий результат.

Українці вперше у власній історії подолали груповий етап, дійшли до чвертьфіналу ЧС, але на цій стадії “синьо-жовті” поступилися господарям змагань – збірній Словенії. Україна посіла підсумкове 7-ме місце на турнірі світової першості.

Президент Федерації Волейболу України Михайло Мельник повідомив, що отримав лист від Міжнародної федерації волейболу про запрошення України на кваліфікаційний турнір на Олімпійські ігри-2024.

Для збірної України це – перше в історії потрапляння на олімпійський кваліфікаційний турнір. Ніколи раніше “синьо-жовті” не брали участі ні на самій Олімпіаді, ні навіть у відборі до неї.

“На мою пошту прийшов лист із ФІВБ, на який Україна чекала близько 30 років! Нашу чоловічу збірну запрошують, згідно з місцем у світовому рейтингу, взяти участь у кваліфікації до Олімпійських ігор, які відбудуться в Парижі 2024 року! Браво, Угіс Крастіньш, браво, Козаки, браво, Україна, – поділився враженнями Мельник.

Участь у олімпійському ліцензійному турнірі з волейболу візьмуть 24 найкращі команди згідно з оновленим рейтингом Міжнародної федерації. Крім збірної Франції, яка у статусі господарів турніру вже автоматично відібралися на Ігри у Парижі.

Для потрапляння на ліцензійний турнір Україна мусила потрапити у топ-26 світового рейтингу. Українці посіли 15-е місце (без врахування Франції).

Нагадаємо, що Україна перебуває на рекордній 16-й позиції у рейтингу ФІВБ.

Схожі публікації

Залишити коментар