Закарпатський режисер з Берліну працює над виставою в Ужгороді

від Комарі Альберт

Чотири роки тому Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театрі імені братів Шерегіїв поставив унікальну виставу «ДО-РЕ-МІ», яка в несподіваний і яскравий спосіб розповідала глядачам про світ музики.

Автором п’єси є ужгородка Хава Ейзель-Валаамова, а режисером вистави став ще один закарпатець Михайло Мільмейстер, який уже тривалий час мешкає на околиці Берліна. Знаний актор пантоміми, режисер оригінальних номерів і вистав, він продовжує підтримувати творчі зв’язки зі своєю маленькою батьківщиною. 

Вистава «ДО-РЕ-МІ» (ще одна її назва «П’єса для метеликів з оркестром») – одна з найцікавіших постановок в Ужгороді за останні роки, адже головним героєм спектаклю є оркестр, який грає сам себе.

Протягом дійства звучать десятки мелодій – від класичних до сучасних. Дійовими особами є також Диригент, Композитор, Нотки і навіть сама Музика. Пісні до вистави написав сам Михайло Мільмейстер.

Нині він знову приїхав до Ужгорода, аби поновити свій оригінальний музичний спектакль, який сміливо можна назвати й мюзиклом. Поміж репетиціями режисер розповів, що переймається ситуацію в Україні і брав участь у демонстрації солідарності з українцями в Берліні, а у своєму помешканні досі приймає біженців.

“Направду, рідний Ужгород мене дуже надихає. Саме тому і приїжджаю сюди, – зізнається Михайло. – Взагалі, намагаюсь якомога частіше бувати в рідному місті. Як правило, буваю тут раз на рік. Так, невдовзі мушу повертатися, але до кінця року я приїду знову. Маю велике щастя – невідрубані зв’язки на Батьківщині.Сподіваюся, з часом вони тільки зміцняться. В Європі усе інакше, а тут, на Закарпатті є те, чого не знайдеш більше ніде у світі. Тому з радістю погоджуюсь брати участь у театральних проектах на Батьківщині – тут моя віддушина”.

Протягом останніх двох років у великих творчих проектах режисер із Берліну участі не брав через епідемію ковіду, до якої в Німеччині дуже суворе ставлення. 

А вже незабаром оновлену виставу «ДО-РЕ-МІ» можна буде побачити на великій сцені Закарпатського муздрамтеатру. 

Джерело: Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв

Схожі публікації

Залишити коментар