У Львові незабаром відкриють Культурний центр ЮНЕСКО

від Комарі Альберт

Міжнародна організація ЮНЕСКО виділила півтора мільйона доларів на відкриття Культурного центру ЮНЕСКО у Львові. Цей центр планують запустити вже за кілька місяців.

Вперше про це йшлося наприкінці серпня в Парижі, коли відбулася зустріч міністра культури та інформації України Олександра Ткаченка з генеральною директоркою ЮНЕСКО Одрі Азуле. На ній обговорювали внесення Одеси до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і захист української культурної спадщини, зокрема в Одесі та Львові.

Окрім того, Комітету всесвітньої спадщини рекомендуватимуть внести об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Києві та Львові до Списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою. 

Зараз же ж ЮНЕСКО офіційно оголосила про виділення коштів на відкриття UNESCO Cultural Centre у Львові. Запуск новоствореної установи заплановано до кінця 2022 року.

«Центр може стати майданчиком для зустрічей діячів творчих професій та обміну досвідом, проведення освітніх програм й різноманітних заходів. Вже виділено бюджет у розмірі 1,5 мільйона доларів США для фінансування його відкриття та операційних витрат протягом кількох місяців. Україні вдалося узгодити дії щодо прискорення фінансування з боку UNESCO конкретних потреб культурної сфери вже цього року», – повідомляють в ЮНЕСКО.

Як зазначили в організації, їхня фінансова підтримка пришвидшить відновлення культурного сектору України.

Схожі публікації

Залишити коментар