На етапі “Прем’єр Ліги Karate 1” у Баку українська збірна здобула 6 медалей

від Комарі Альберт

Потужно виступила збірна України з карате у столиці Азербайджана Баку, де минулого тижня закінчився черговий етап “Прем’єр-Ліги Karate 1 WKF”. Українські каратисти повертаються додому з 6-ма нагородами різного гатунку, що є доволі таки солідним показником.

Одна з цих шести медалей є медаллю найвищого ґатунку серед 347 спортсменів із 57 країн світу. Чемпіонкою на азербайджанському татамі стала Аніта Серьогіна у вазі до 61 кілограма.

Авторками двох срібних нагород стали також дівчата – Анжеліка Терлюга та Анастасія Степашко, відповідно у вагових категоріях 55 та 68+ кілограмів.

Галина Мельник (вагова категорія до 68 кілограмів), Андрій Заплітний (в.к. до 75 кілограмів) та Різван Талібом (84+ кілограма) підійнялись на третю сходинку п’єдесталу з “бронзовими”нагородами.

Наша єдина чемпіонка Аніта Серьогіна легко пройшла груповий етап, здолавши суперниць зі Швейцарії та Італії. В 1/4 фіналу наша каратистка здолала ще одну італійку, Алессандру Манджакапре. За крок до фіналу Серьогіна була сильнішою за Міхаелі Малауце з Румунії. Українка здобула над суперницею “суху” перемогу 5:0.

У фіналі Аніта зустрілась на татамі з Анною-Йоханною Нільссон із Швеції. Серьогіна оформила перемогу 2:0 і везе додому “золото” етапу у Баку.

Щодо Терлюги, то Анжеліка переконливо пробилась до золотого фіналу. Вирішальний поєдинок закінчився мировою нічиєю 0:0, тому долю “золота” вирішували судді, які віддали перемогу єгиптянці Ахлам Юссеф.

Схожі публікації

Залишити коментар