Український народ нагороджено німецькою премією в галузі ЗМІ M100 Media Award

Український народ отримає німецьку премію в галузі ЗМІ M100 Media Award. Від імені народу України нагороду отримає 15 вересня Володимир Кличко.

Про це йдеться на сайті премії.

Рада премії заявила у вівторок, 6 вересня, що “жоден народ світу в останні кілька місяців не демонстрував настільки пристрасно цінність свободи”. Україна веде “героїчну боротьбу за свої цінності” та захищає їх “день за днем” уже багато місяців, йдеться у заяві.

Церемонія вручення премії відбудеться 15 вересня у Потсдамі. Від імені українського народу її прийме як “голос з Києва” колишній боксер Володимир Кличко, брат мера Києва Віталія Кличка. Промову виголосять посол США в Німеччині Емі Гатман і колишній голова Європейської ради Дональд Туск. Крім того, з політичною промовою на церемонії виступить канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz).

Варто зазначити, премію M100 Media Award присуджують з 2005 року за внесок у захист свободи ЗМІ та свободи слова, а також у зміцнення демократичних принципів і взаєморозуміння у Європі.

Минулого року її лауреатом став засуджений до тривалого позбавлення волі російський опозиціонер Олексій Навальний та започаткований ним Фонд боротьби з корупцією. У різні роки премію отримували колишній міністр закордонних справ Німеччини Ганс-Дітріх Геншер (Hans-Dietrich Genscher), засновник організації “Лікарі без кордонів”, генеральна директорка російського телеканалу “Дождь”, французький журнал Charlie Hebdo.

Як повідомлялося, українські журналісти просять іноземних колег не називати вторгнення РФ «війною Путіна» чи «українською кризою».

Схожі публікації

Залишити коментар