Ольга Старікова здобула для України вже другу медаль на Мультиспортивному Чемпіонаті Європи в Мюнхені

від Комарі Альберт

На Мультиспортивному Чемпіонаті Європи-2022 у німецькому місті Мюнхен скарбничка збірної України поповнилась ще однією медаллю: “бронзу” для України  і вже другу особисту медаль на цих змаганнях здобула відома спортсменка Олена Старікова.

Нагадаємо, ще 13 серпня Олена Старікова завоювала “срібло” на велотреку у дисципліні “гіт” і через чотири дні знову підійнялась на п’єдестал Чемпіонату Європи.

Олімпійська призерка пробилась до фіналу у кейрині, де у контактній боротьбі здобула “бронзу”.

Суперництво в українки були дуже потужне. Серед претендентів на перемогу були добре відомі в усьому світі Матільда Грос, Лея Фрідріх, Урсула Лось, Нікі Дегрендель та Софі Кейпвелл.

На щастя, Старіковій вдалось продемонструвати характер та у спекотному заїзді таки вирвати медаль. Переможницею змагань стала німкеня Лея Фрідріх.

Цікаво, що саме Лею Фрідріх наша велогонщиця здолала у чвертьфіналі спринту на Олімпійських іграх-2020 у Токіо.

Отже, Олена Старікова – срібна і бронзова призерка Мультиспортивного Євро-2022 у Мюнхені.

Призерки кейрину

  1. Лея Фрідріх (Німеччина)
  2. Урсула Лось (Польща)
  3. Олена Старікова (Україна)

Нагадаємо, що у 2020-му році ця українська велогонщиця стала чемпіонкою Європи у кейрині.

Щодо “срібла” на Євро-2022, то наша велогонщиця стала другою у гонці на час. Цей старт став для Олени Старікової другим у Мюнхені. До цього олімпійська призерка у Токіо-2020 виступала у команді у жіночому спринті, фінішувавши у п’ятірці найкращих.

Старікова вийшла на корт передостанньою. Олена класно подолала дистанцію у гіті (гонці на час) посунувши з першого місця Міріам Вече. Італійка не стримувала емоцій, її розчарування читалось у неї на обличчі.

Натомість 26-річна велогонщиця з України не стала святкувати. Останньою на корт виходила місцева улюблениця Емма Гітце, яка менше, ніж на секунду випередила українку. Тому цього дня на церемонії нагородження лунав гімн Німеччини.

Італійка Вече підійнялась на третю сходинку п’єдесталу.

Трійка призерок (у секундах)

  1. Емма Гінце (Німеччина) – 32.668
  2. Олена Старікова (Україна) – 33.043
  3. Міріам Вече (Італія) – 33.434

Для Олени Старікової це друга нагорода у “гіті” на 500 метрів. Першу здобула у 2019-му році на Європейських іграх у Мінську, і це було теж “срібло”.

Схожі публікації

Залишити коментар