“Відкриті уроки футболу на Буковині відбулися в межах нового партнерського проєкту УАФ, Данської ради у справах біженців (DRC) та Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей»

від Комарі Альберт

“ВІДКРИТІ УРОКИ ФУТБОЛУ” – проект, який існує в Україні вже багато років, та цьогоріч був впроваджений Українською Асоціацією Футболу під час боротьби українського народу проти окупантів спеціально для західних регіонів України, і успішно триває від весни.  

 Цього разу відкриті уроки футболу вчергове відбулися на буковинській землі у межах нового партнерського проєкту Данської ради у справах біженців (DRC) та Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей».  

Це футбольне свято для дітей, що тимчасово вимушено перебувають на території Чернівецької області та буковинських школярів відбулося в чудовому, мальовничому буковинському селі Зруб-Комарівський. Вчергове “Відкриті уроки футболу” надали значну психосоціальну підтримку цим українським діточкам.  

  Вже традиційно юних буковинців і гостей краю під час проведення уроків футболу привітали:   віце-президент УАФ Василь Орлецький перший заступник голови Асоціації футболу Чернівецької області Сергій Задорожняк координатор проекту від УАФ Євген Столітенко координатори проекту від АФЧО Олександр Плахов і Василь Баланюк
директорка Зруб-Комарівської гімназії Ольга Нікіфоряк, староста с. Зруб-Комарівський Володимир Сумарюк. 

Загальна мета проєкту «Відкриті уроки футболу» — сприяти захисту дітей України й надати їм головні навички найпопулярнішої у світі гри. Під час війни проти агресора до завдань проекту додалося – сприяти захисту дітей, що тимчасово вимушено перебувають на території західних регіонів України, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни.

«Відкриті уроки футболу» під час військового стану включають також компоненти психологічної підтримки та навчання безпечної поведінки в умовах війни та її наслідків — мінімізації ризиків від вибухонебезпечних предметів, мін, надзвичайних ситуацій тощо. Наразі проєкт реалізується в семи регіонах Західної України — Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій областях.  

  Кожна команда-учасниця отримала велику кількість футбольних м’ячів та спортивного інвентарю, а кожна дитина — футболку, бейсболку, браслет, диплом проєкту, а також набори для малювання.  

Заходи в рамках нового проекту вже відбулися в м. Буськ і Миколаїв Львівської області, м. Галич і Надвірна Івано-Франківської області, а також у с. Зруб-Комарівський Чернівецької області.  

A-3 SPORT MEDIA PRODUCTION, спеціально для інформаційного порталу української діаспори “СТОЖАРИ”

Схожі публікації

Залишити коментар