Майстри народного мистецтва різних регіонів у Чернівцях об’єднали свої зусилля на підтримку ЗСУ

від Комарі Альберт

« #захистимо Україну #save Ukraine » – таку символічну назву в Чернівцях має виставка-продаж робіт на підтримку ЗСУ, створених українськими майстрами народного мистецтва переважно за час війни.

Це – перша виставка у новому міському мистецькому центрі «АРТ-простір на Кохановського» протягом тривання військового часу в Україні. 

Експозицію виставки прикрашають роботи майже тридцяти майстрів з різних міст Украіни. І надзвичайно приємно, що активно влились у буковинську творчу родину нові майстри, які вимушені були залишити свої домівки через війну в нашій державі. 

До буковинських майстрів народного мистецтва і художників доєдналися Валентина Гетьман з м. Нова Каховка Херсонської області та її живописний текстиль, Валентина Волкова з Харкова з бісерними патріотичними прикрасами, Раїса Ченська з Луганська та її ангели миру, дівчата-школярки Яна та Мирослава із Запоріжжя, Євгенія Яніш з Києва.

Буковинські майстрині та майстри – це відомі на Буковині та за її межами Ольга Денисова, Віра Окунєва, Людмила Черняк, Наталя Козак, Тетяна Федорюк, Ірина Гривул, Галина Украінець, Наталя Машталір, торгова марка «Вільнодумні», Оксана Яцько, Олена Ясінська і родина Ковалюків, яка надала живописні полотна з приватнї колекціі їх батька, відомого художника Василя Ковалюка та художника Івана Клеця,найталановитіші учні Чернівецької художньої школи імені Миколи Івасюка (директор – Тетяна Гакман).

Усі ці люди надали свої роботи для продажу і всі виручені кошти будуть направлені на підтримку Збройних Сил України, усе зроблено з любов’ю та вірою в перемогу!

Традиційно для культурно-мистецьких заходів у Чернівцях до учасників імпрези доєдналися представники інших галузей культурного життя краю: так, під час відкриття виставки лунали чудові пісні у виконанні Тетяни Петришиної та Марини Щербак із Харкова, звучала чуттєва поезія від Олени Рєпіної, але особливо усіх вразило художнє читання оповідки буковинського краєзнавця і письменника Георгія Боти у виконанні наукової співробітниці Чернівецької обласної бібліотеки Любові Шилюк.

Культурнологічний екскурс для всіх присутніх зробив провідний етнолог і культуролог краю, очільник обласного учбово-методичного центру культури Буковини Микола Шкрібляк.

Захід було приурочено підтримці Збройних Сил України та присвячено першому в історії нашої країни Дню української Державності.

Схожі публікації

Залишити коментар