«Жінки на війні»: У галереї Fridman Gallery у Нью Йорку відкрилась виставка робіт українських художниць

від Стожари

У галереї Fridman Gallery у Нью Йорку до 26 серпня триватиме виставка робіт українських художниць «Жінки на війні». Публіці представили роботи 12 українських художниць, які відчули на собі наслідки війни в Україні або стали біженками у різних країнах Європи. 

Переважна частина експонованих творів (картини, малюнки, фотографії та відео) були створені за останні 8 років, тобто, під час вторгнення Росії на територію України.

На виставці представлені роботи Алевтини Кахідзе, Лесі Хоменко, Євгенії Білорусець, Оксани Чепелик, Олі Федорової, Олени Гром, Жанни Кадирової, Дани Кавеліної, Влади Ралко, Анни Щербини, Катерини Єрмолаєвої.

Окремим пунктом програми є портрет Івана Світличного (1963) авторства Алли Горської – української художниці-монументалістки та активної громадської діячки 1960-х, яка стала жертвою радянського режиму. В рамках виставки у галереї також запланований показ стрічки “Земля” (1930) Олександра Довженка із музичним супроводом гурту ДахаБраха. 

Кураторкою виставки виступила Моніка Фабіянська. Експозиція створена у співпраці із київською галереєю Voloshyn Gallery. Виставка працюватиме до 26 серпня.

Схожі публікації

Залишити коментар