Понад тисячу українців сформували у Брюсселі живий ланцюг ЄС-Україна

від Стожари

Напередодні оприлюднення висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС активісти провели у Європейському кварталі Брюсселя акцію на підтримку надання Україні статусу країни-кандидата.

В такий символічний спосіб, тримаючись за руки й підіймаючи синьо-жовті прапори й стяги ЄС, звертали увагу, що Україна і Європа – одна родина.

Як зазначили організатори акції, Україна перебуває на передовій боротьби за європейські цінності та мир у Європі. Щодня українці віддають свої життя за незалежність своєї країни та її європейське майбутнє, саме за ті європейські цінності, на яких заснований Європейський Союз.

«На даному етапі нам важливо отримати саме статус кандидата на вступ до Європейського союзу. Не якісь інші альтернативи. Україна готова до того, щоб отримати цей статус, ми на більш ніж 50 відсотків уже імплементували Угоду про асоціацію, тобто Україна зробила вже все, щоб отримати цей статус, ми наскільки до нього готові, і європейці підтримують нас», – сказала Радіо Свобода співорганізаторка акції Анна Малинчук.

Рішення щодо надання статусу кандидатів у члени ЄС Україні, Грузії та Молдові лідери Євросоюзу ухвалюватимуть на черговому саміті в Брюсселі, що пройде 23–24 червня.

Цьому передуватиме висновок Європейської комісії щодо готовності трьох претендентів на статус до членства. Його, як повідомили в Єврокомісії, оприлюднять 17 червня.

Схожі публікації

Залишити коментар