Проєкт “Батьківська Хата.Homestead” запрошує відвідати експозиції у США та у Львові присвячені Всесвітньому дню вишиванки

від Стожари

В нашій країні війна… Війна, яку веде проти нас найцинічніший і найпідступніший ворог на всіх фронтах – військовому, інформаційному й культурному. І якщо наші чоловіки стоять на передовій, то другий фронт (інформаційний та культурний) лягає на наші жіночі плечі! І ми обов’язково переможемо по всіх напрямках!

В кінці грудня 2021 року, команда проєкта дала анонс про початок другого сезону Батьківська Хата. Homestead

Але в нашу квітучу Україну прийшла війна! Тільки-но розпочавши другий сезон, ми зупинилися… Всі сили відали на підтримку країни! Наразі проєкт Батьківстка Хата. Homestead набув ще сильнішого значення, він став ще актуальнішим, ріднішим і потрібнішим!


Ніхто з нас навіть не усвідомлював, знімаючи проєкт у відносно мирний на нашій території час, що і в Києві, і по всій країні почнуться такі страшні бойові дії… В одну мить кожен громадяний країни став потенційним переселенцем і загроза втратити рідну домівку нависла над кожним з нас… Тому зараз як ніколи розуміємо важливість і значимість нашого проєкту.

Окрім того, ми постійно чуємо позитивні відгуки від американців, що ми непросто просимо гуманітарну допомогу, робимо заходи для збору грошей, а також проводимо просвітницьку роботу. І американці взнають про Україну ще більше. Багато представниць нашої команди переїхали у США більше 10-20 років тому. І коли нас питали звідки ми, американці поняття не мали, де це Україна! Наразі, всі знають де Київ, Одеса, Маріуполь… але якою ціною! Тоді ми програли інформаційну війну! Наразі ж ми маємо можливість, щоб проУкраїну знали через призму культурної спадщини, традицій, історії! Щоб ніхто і ніколи більше, не сказав, що Україна не існувала до Радянського Союзу!

В нашій країні війна… Війна, яку веде проти нас найцинічніший і найпідступніший ворог на всіх фронтах – військовому, інформаційному й культурному. І якщо наші чоловіки стоять на передовій, то другий фронт (інформаційний та культурний) лягає на наші жіночі плечі! І ми обов’язково переможемо по всіх напрямках!

Проєкт “Батьківська Хата.Homestead” запрошує відвідати експозиції у США та у Львові присвячені Всесвітньому дню вишиванки - фото 4


Україна неймовірна! Про це говорять всі, хто бодай раз бачив дивовижну красу, унікальну природу, солов’їну мову, культуру, традиції та щиру гостинність її мешканців.

«Батьківська Хата. Homestead» – це україно – американський проєкт, який покликаний донести до українців світу красу української культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів.

Головна місія проєкту — популяризація української культури у світі та серед самих українців, а мета — продемонструвати народні строї різних етнографічних регіонів України кінця XIX — початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної території. Раніше висвітлювали або стародавній одяг, або окремо взяті хати. Це були своєрідні фоторепортажі, наприклад, у народному полтавському строї, але на тлі хати з іншого регіону. Безумовно, всі вони мають велику інформаційну цінність. Але саме проєкт “Батьківська хата. Homestead” вперше поєднав у собі абсолютно все!

А матеріали проєкту є не лише українською, а й англійською, це дає можливість донести і поширити українську культуру не лише серед українців діаспори та України, а й серед інших народів світу.

Наразі діють 2 експозиції, одна у США, друга у Львові.
У США виставку можливо відвідати у IGO Library 13330 Kyle Seale Pkwy, місто Сан-Антоніо, штат Техас. Друга у Львові в приміщенні Арт-простору Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука, на Площі ринок, 9.



Щиро запрошуємо Вас відвідати фотовиставки проєкту Батьківська Хата. Homestead., присвячену Всесвітній день вишиванки в Україні і США!

Українці світу, в єдності наша сила! З нами правда, з нами Бог і ми обов’язково Переможемо!

Автор: Оленка Браво

Схожі публікації

Залишити коментар