Проєкт “Батьківська Хата.Homestead” запрошує відвідати експозиції у США та у Львові присвячені Всесвітньому дню вишиванки

від Стожари

В нашій країні війна… Війна, яку веде проти нас найцинічніший і найпідступніший ворог на всіх фронтах – військовому, інформаційному й культурному. І якщо наші чоловіки стоять на передовій, то другий фронт (інформаційний та культурний) лягає на наші жіночі плечі! І ми обов’язково переможемо по всіх напрямках!

В кінці грудня 2021 року, команда проєкта дала анонс про початок другого сезону Батьківська Хата. Homestead

Але в нашу квітучу Україну прийшла війна! Тільки-но розпочавши другий сезон, ми зупинилися… Всі сили відали на підтримку країни! Наразі проєкт Батьківстка Хата. Homestead набув ще сильнішого значення, він став ще актуальнішим, ріднішим і потрібнішим!


Ніхто з нас навіть не усвідомлював, знімаючи проєкт у відносно мирний на нашій території час, що і в Києві, і по всій країні почнуться такі страшні бойові дії… В одну мить кожен громадяний країни став потенційним переселенцем і загроза втратити рідну домівку нависла над кожним з нас… Тому зараз як ніколи розуміємо важливість і значимість нашого проєкту.

Окрім того, ми постійно чуємо позитивні відгуки від американців, що ми непросто просимо гуманітарну допомогу, робимо заходи для збору грошей, а також проводимо просвітницьку роботу. І американці взнають про Україну ще більше. Багато представниць нашої команди переїхали у США більше 10-20 років тому. І коли нас питали звідки ми, американці поняття не мали, де це Україна! Наразі, всі знають де Київ, Одеса, Маріуполь… але якою ціною! Тоді ми програли інформаційну війну! Наразі ж ми маємо можливість, щоб проУкраїну знали через призму культурної спадщини, традицій, історії! Щоб ніхто і ніколи більше, не сказав, що Україна не існувала до Радянського Союзу!

В нашій країні війна… Війна, яку веде проти нас найцинічніший і найпідступніший ворог на всіх фронтах – військовому, інформаційному й культурному. І якщо наші чоловіки стоять на передовій, то другий фронт (інформаційний та культурний) лягає на наші жіночі плечі! І ми обов’язково переможемо по всіх напрямках!


Україна неймовірна! Про це говорять всі, хто бодай раз бачив дивовижну красу, унікальну природу, солов’їну мову, культуру, традиції та щиру гостинність її мешканців.

«Батьківська Хата. Homestead» – це україно – американський проєкт, який покликаний донести до українців світу красу української культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів.

Головна місія проєкту — популяризація української культури у світі та серед самих українців, а мета — продемонструвати народні строї різних етнографічних регіонів України кінця XIX — початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної території. Раніше висвітлювали або стародавній одяг, або окремо взяті хати. Це були своєрідні фоторепортажі, наприклад, у народному полтавському строї, але на тлі хати з іншого регіону. Безумовно, всі вони мають велику інформаційну цінність. Але саме проєкт “Батьківська хата. Homestead” вперше поєднав у собі абсолютно все!

А матеріали проєкту є не лише українською, а й англійською, це дає можливість донести і поширити українську культуру не лише серед українців діаспори та України, а й серед інших народів світу.

Наразі діють 2 експозиції, одна у США, друга у Львові.
У США виставку можливо відвідати у IGO Library 13330 Kyle Seale Pkwy, місто Сан-Антоніо, штат Техас. Друга у Львові в приміщенні Арт-простору Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука, на Площі ринок, 9.



Щиро запрошуємо Вас відвідати фотовиставки проєкту Батьківська Хата. Homestead., присвячену Всесвітній день вишиванки в Україні і США!

Українці світу, в єдності наша сила! З нами правда, з нами Бог і ми обов’язково Переможемо!

Автор: Оленка Браво

Схожі публікації

Залишити коментар