У столиці Норвегії відбулася зустріч українців та розгорнули 30-метровий прапор України

від Стожари

У столиці Норвегії на стадіоні “Ullevaal Stadion” відбулася зустріч українців, що вимушено полишили батьківщину через військову агресію росії. А перед початком матчу «Норвегія — Польща», розгорнуто 30-метровий синьо-жовтий прапор на підтримку України.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомила відома діячка української діаспори в Осло Ніна Хаген.

“Перед початком матчу «Норвегія – Польща» на стадіоні в Осло за підтримки благодійної організації PUTE відбулася зустріч українців – вимушених переселенців. Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Норвегія В’ячеслав Яцюк відповідав на питання українців та висловив вдячність за допомогу, яку Норвегія надала Україні. На стадіоні також було розгорнуто 30-метровий український прапор на підтримку України”, – повідомила Ніна Хаген.

Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Норвегія В’ячеслав Яцюк наголосив, що дуже вдячний за допомогу, яку Норвегія надала Україні. «Внаслідок жорстокої агресії наші запаси продовольства знищуються», – сказав дипломат. Україна, яку називають житницею Європи, просить допомоги у норвезьких компаній. На тижні компанія «TINE» на запит українського посольства відправила в Україну 40 тис. літрів молока. Це приклад для наслідування.

Посол також звернувся з проханням до норвезьких виробників продуктів харчування надсилати продовольство з тривалим терміном зберігання. “Будь-яка допомога стане в нагоді. Великим компаніям легше робити більш конкретні внески. Ми звернулися до норвезької влади з проханням продовольчої допомоги. Держава дає гроші на продовольство. Раніше уряд вирішив внести два мільярди крон в Україну. Наразі з двох мільярдів було виплачено близько 1,3 мільярда, з яких 350 мільйонів норвежських крон надійшло до Червоного Хреста…”, – зазначив посол України в інтерв’ю NRK.

Крім того, надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Норвегія В’ячеслав Яцюк в інтерв’ю наголосив на необхідності надати Україні зброю для подальшого стримання російської військової агресії.

Разом з тим, міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт повідомив, що “вирішення проблем постачання продовольством в Україні дуже важлива – Всесвітня продовольчa програмa (WPF) надає допомогу у розмірі 215 мільйонів норвежських крон. Крім того, 265 мільйонів норвезьких крон – ЄС (UCPM)”.

Схожі публікації

Залишити коментар