Українців з різних країн світу закликають не фінансувати “Міжнародний Червоний Хрест”

від svit_admus

Українську діаспору закликали припинити фінансування “Міжнародного Червоного Хреста” й широко поінформувати про це суспільства країн свого проживання.

З тамими словами звернувся до української діаспори МІОК – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

“Закликаємо українську діаспору припинити фінансування “Міжнародного Червоного Хреста” й широко поінформувати про це суспільства країн свого проживання. В умовах війни, яку московити ведуть на знищення незалежности України й усього українського народу, велика кількість людей жертвує чималі кошти для допомоги Україні, надсилаючи їх через згадану структуру. Але сьогодні “Міжнародний Червоний Хрест” не є дружнім до нас: він і надалі цинічно називає війну рф та України “конфліктом”, ба більше – задекларував намір створити так звані “центри для українських біженців” у Ростові-на-Дону. У такий спосіб Червоний Хрест фактично легалізує депортацію українців, оскільки агресор вивозить українців на територію рф примусово. Отож за нинішніх умов “Міжнародний червоний хрест” – це абсолютно недієздатна структура (чи то пак дієздатна хібапідігравати ворогу), вона неспроможна організувати зелені коридори для українців із міст, які фактично перебувають у блокаді рашистів”, – йдеться у зверненні МІОК до діаспори.

Разом з тим, у МІОК закликали світову спільноту надсилати кошти на гуманітарні та військові потреби на рахунки організацій, які мають незаперечну довіру: Кабінет Міністрів України, Національний банк України, Міністерство оборони України, Фонд «Повернись живим», Благодійний фонд «Caritas Ukraine» та Ukrainian World Congress – Свiтовий Конґрес Українців.

Нагадаємо, ще на початку березня Володимир Зеленський наголошував, що Червоний Хрест забороняє використовувати свою емблему на автомобілях, які виконують гуманітарну місію в Україні, зокрема, в Маріуполі.

– Ви знаєте, мені сказали, що Міжнародний Червоний Хрест забороняє нам використовувати емблему на цих машинах, які виконують гуманітарні місії. Забороняє Червоний Хрест, ніби це їх власність. І це показово. Це говорить дуже багато, – сказав Зеленський.

Також, нещодавно, президент Червоного Хреста Петер Маурер відвідав Москву де попросив у Кремля дозволу відкрити у Ростові табір, не для росіян, а для українців. Фактично йдеться про створення в Росії за допомогою Червоного хреста концтабору для українців. І це тоді, коли росіяни з нелюдською жорстокістю бомбардують Маріуполь, силою захоплюють мирних мешканців і вивозять у Росію. Там вони стануть в’язнями – все для того, щоб кремлівські пропагандисти могли робити нові брехливі матеріали. Українські волонтери обурюються, що позиція Червоного Хреста – відверте підігрівання агресору.

Важливо зауважити, що Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ/ Червоний Хрест України) та Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) – це різні організації. 

Про це Товариство Червоного Хреста України заявляє на своїй офіційній сторінці:

“Червоний Хрест України має виключно національний мандат – працює тільки на території України.

МКЧХ має міжнародний мандат – виступає в ролі нейтрального та неупередженого посередника між усіма сторонами збройного конфлікту для вирішення гуманітарних проблем.

Тому хочемо наголосити, що Червоний Хрест України не має жодного відношення до офіційного візиту МКЧХ до Російської Федерації, не має жодного відношення до відкриття офісів чи гуманітарних пунктів у Ростові-на-Дону”.

Схожі публікації

Залишити коментар