У цьогорічних навчаннях Rapid Trident візьмуть участь близько шести тисяч військових з 15-ти країн світу

від Кравців Ігор

До участі в міжнародних навчаннях Rapid Trident-2021, які пройдуть у вересні в Львівській області, планується залучити близько 6 тисяч військових з 15-ти країн. Під час маневрів вперше проведуть батальйонні тактичні тренування з бойовою стрільбою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міноборони України.

Зазначається, що в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшла конференція з планування українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ Rapid Trident-2021.

Як повідомив керівник навчань, заступник командувача військами оперативного командування “Схід” бригадний генерал В’ячеслав Клочков, до участі в Rapid Trident-2021 планується залучити близько 6 тисяч військовослужбовців.

На конференції також зазначалося, що особливістю Rapid Trident-2021 стане об’єднання маневрів із загальним сценарієм командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2021”.

Вперше в історії Rapid Trident проводитимуть батальйонні тактичні навчання багатонаціональних підрозділів з бойовою стрільбою.

– Під час них заплановані спільні стрибки українських і американських десантників з літака Військово-транспортної авіації США С-130, – каже керівник групи планування маневрів полковник Віталій Негоденко.

Rapid Trident – це щорічні українсько-американські навчання. Проводяться на Яворівському полігоні Львівської області. У 2021 році вони почнуться 20 вересня і триватимуть до 1 жовтня.

У Rapid Trident-2019 брали участь понад 3,6 тисячі військових з 14 країн. У 2020 році кількість військовослужбовців у маневрах перевищила 4 тисячі осіб.

Схожі публікації

Залишити коментар