Президент України підписав закон про меценатську діяльність у спорті

від Комарі Альберт

Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері фізичної культури і спорту”.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

“Документ урегульовує меценатську діяльність у сфері спорту, що матиме позитивний вплив на розвиток фізичної культури та спорту. Закон враховує європейську практику підтримки спорту з боку представників бізнесу та специфіку вітчизняного законодавства”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, закон містить визначення понять “меценатська діяльність у сфері фізичної культури та спорту” та “меценатська допомога”, а також визначає напрями та види такої діяльності.

Згідно з документом, меценатська діяльність у сфері фізичної культури та спорту здійснюється на підставі письмового договору між меценатом і бенефіціаром або одержувачем меценатської допомоги в інтересах бенефіціара.

“При цьому меценат, отримувач та бенефіціар меценатської допомоги не можуть бути пов’язаними особами”, – йдеться в повідомленні.

Закон визначає шляхи державної підтримки меценатської діяльності у сфері фізичної культури та спорту, зокрема відзначення меценатів державними нагородами та почесними відзнаками, сприяння увічненню імені мецената на будинках і спортивних об’єктах, надання пільг меценатам тощо.

Схожі публікації

Залишити коментар