Як в Україні та за кордоном реагують на результат Go-A на Євробаченні

від Стожари

Український гурт Go_A наробив шуму у Роттердамі. У фіналі “Євробачення” Україна посіла п’яте місце, хоча здобула максимальний бал серед глядачів п’яти країн і глядачі бачили її другою. Утім, за правилами, одну половину балів за виконавців давали глядачі країн-учасниць, а іншу – професійне журі країн.

Переможницею Євробачення стала Італія, тоді як за голосами національних журі вона була аж дев’ятою. Тож наступного року конкурс відбудеться там. А гурт Go_А тим часом уже повернувся в Україну.

В аеропорту Amsterdam Airport Schiphol представників України на Євробаченні-2021, гурт  Go_A, проводжали з подарунками, квітами та привітаннями. A на рідній землі їх зустріли як переможців.

Солістка гурту Катерина Павленко поділилася з журналістами, що почувається втомленою, бо не спала понад добу. “У нас все класно, настрій чудовий, ми трішки втомлені. Дуже крута поїздка, дуже багато вражень, і мені здається, у нас все вийшло, що ми хотіли”, – розповіла вона.

Разом з тим, Катерина Павленко подякувала всім, хто голосував за Україну та підтримував гурт, зокрема МЗС та українській діаспорі в Європі.

“Під час конкурсу ми відчували вашу підтримку, відчували, як ви за нас голосуєте. Сподіваємося, скоро зустрінемось на концертах. Як бачите, емоції позитивні. Це сльози щастя. Дуже дякую, що ви сьогодні тут, дуже приємно. Ми правда дуже старались і нам дуже важливо, що ви тут сьогодні. Перше, що зроблю по поверненні додому, — ляжу спати, бо не сплю вже понад добу. А потім будемо знову писати музику, бо в нас іще є дуже багато роботи”, — наголосила вона.

Італійський рок-гурт Maneskin, який переміг на Євробаченні-2021, зізнався, що вболівав на конкурсі за представника від України – гурт Go-A.

На пресконференції за підсумками конкурсу соліст гурту-переможця Даміано Давид на запитання, хто був його фаворитом, заявив: “Україна. Неймовірно”.

А у соцмережах з’явилося відео, на якому представники Італії просять український гурт Go-A навчити їх пісні “Шум”, з якою вони виступали на Євробаченні.

Цікаво, що італійці пропонують українцям, які наступного року поїдуть на Євробачення до Італії, зупинятися в них та обіцяють пригощати кавою та наїдками.

Ймовірно, конкурс Євробачення-2022 пройде в Італії у середині травня, а головними претендентами на місце хост-сіті є Рим, Мілан, Турин, Генуя та Болонья, повідомляє EurovisionWorld.

організатори конкурсу поки не робили ніяких офіційних заяв і традиційно назвуть хост-сіті влітку. Але вся справа в тому, що кожне місто-претендент на цю роль має відповідати певним правилам конкурсу, і в Італії на поточний момент таких є п’ять.

Якщо коротко, то ймовірний хост-сіті повинен мати місце для 10 тисяч осіб на 5-7 тижнів. У цьому ж регіоні має бути від 2 до 3 тисяч місць в готелях, які розташовані не більше ніж в 40 хвилинах їзди від місця проведення конкурсу. Перед затвердженням міста кожна країна-господиня надає організаторам план, який підтверджує наявність всіх необхідних умов для персоналу, учасників та гостей “Євробачення”.

Відповідно, “Євробачення-2022” можуть прийняти:

Рим (арена PalaLottomatica)

Як в Україні та за кордоном реагують на результат Go-A на Євробаченні Фото: eurovisionworld.com

Мілан (арена Mediolanum Forum)

Як в Україні та за кордоном реагують на результат Go-A на Євробаченні - фото 2 Фото: eurovisionworld.com

Турин (арена Pala Alpitour)

Як в Україні та за кордоном реагують на результат Go-A на Євробаченні - фото 3 Фото: eurovisionworld.com

Генуя (арена Palasport di Genova)

Як в Україні та за кордоном реагують на результат Go-A на Євробаченні - фото 4 Фото: eurovisionworld.com

Болонья (арена Unipol Arena)

Як в Україні та за кордоном реагують на результат Go-A на Євробаченні - фото 5 Фото: eurovisionworld.com

Три етапи “Євробачення-2022” – два півфінали та гранд-фінал – завжди проходять у вівторок, четвер і суботу. Найбільш вірогідні дати “Євробачення-2022” – 10-14 травня (10 травня – перший півфінал, 12 травня – другий півфінал, 14 травня – гранд-фінал).

Квитки на “Євробачення-2022” очікуються в листопаді-грудні 2021 року.

Схожі публікації

Залишити коментар