Українці Техасу запрошують на фотовиставку «БАТЬКІВСЬКА ХАТА. HOMESTEAD»

від Стожари

З 12 по 26 травня, у Києві, за підтримки Національної Спілки Фотохудожників, Арт-об`єднання «Kyivphotos-Hall 2012» та Київської бібліотеки імені М.В. Гоголя України свої двері відчиняє фотовиставка проєкту «БАТЬКІВСЬКА ХАТА. HOMESTEAD».

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомила авторка проєкту Олена Браво.

За її словами, цей Проєкт покликаний донести до українців світу красу нашої культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесл наших прадідів. Проєкт для людей, які не завжди можуть побачити свою батьківську домівку по тій чи інший причині.

“Для українців, які живуть за кордоном, та не мають можливості приїздити на батьківщину дуже часто. Для тих, чия хата була зруйнована від старості чи, просто, продана. Для донеччан чи луганчан, які поїхали з рідної місцевості, і залишили там все… Наша місія – популяризація української культури у світі та серед самих українців, а наша мета – продемонструвати народні строї різних етнографічних регіонів України кінця XIX- початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної території”, – зазначає пані Олена.

Презентація та відкриття – 12 травня о 18:30 в Артпросторі Київської публічної бібліотеки ім. М.В.Гоголя Велика Васильківська, 136, тел.:+380 44 529-14-73 з одночасною трансляцією в групу ФБ «Центр Українського Мистецтва». Гості заходу зможуть побачити народні костюми (строї) з колекцій: Володимира Щибрі, Natalia Sturgill, Alena Garcia, та Мили Вишиванки.

Захід відбуватиметься за підтримки Національної Спілки Фотохудожників, Артоб`єднання Kyivphotos-Hall 2012 і Київської бібліотеки імені М.В. Гоголя України. Він триватиме до 26 травня. Далі роботи помандрують до м. Сан-Антоніо, штат Техас та м. Гейнсвіль, штат Джорджія.

Авторка проєкту: Олена Браво (USA)

Куратор фотоекспозиції: Валерій Лещинський (Україна)

Представлені фотороботи: Олександра Першина (Україна), Світлана Задоровська (Україна) й Олена Браво (USA).

Як ми повідомляли, техаська неприбуткова організація «Українське Сан-Антоніо» (Ukrainian San Antonio) представила проєкт «Батьківська Хата. Homestead» у грудні 2020 року.

Схожі публікації

Залишити коментар