На Буковині відбулося засідання організаційного комітету з проведення Форуму української молоді діаспори “Чернівці 2021”

від Стожари

26 березня 2021 року у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося засідання координаційної ради з проведення міжнародного Форуму Української Молоді Діаспори (ФУМД) «Чернівці-2021» та ІІІ Конгресу СКУМО у Чернівцях.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили в СКУМО (World Congress of Ukrainian Youth Organizations).

У заході зі сторони діаспорян взяли участь президент СКУМО Дмитро ЛЄКАРЦЕВ, його заступник Алекс ГРЕЧАНЮК та радник в Україні Дмитро САВ’ЮК.

Чернівецька область та місто були представлені офіційними особами від ЧОДА – Вікторія ГАТРИЧ (керівник департаменту комунікацій) та Олександр ПОГОДІН (керівник управління молоді та спорту), Обласної ради – Михайло ПАВЛЮК (заступник головии обласної ради), міської ради – Юрій ЛЕСЮК (заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів) та Тарас ПРОКОП (радник міського голови), ЧНУ імені Юрія Федьковича – Тамара МАРУСИК (проректор з науково-педагогічної роботи ).

Влада області та міста виказала чітку підтримку молодіжним ініціативам українців з-за кордону та запевнила у сприянні проведення заходу.

В ході роботи сторонами визначено, що проведення форуму діаспорної молоді відбудетьсь в рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Сторони обговорили організаційні питання, зокрема й можливість залучення молодіжних організацій Буковини до формування інфокейсу питань для обговорення на форумі, що запланований на травень поточного року.

До програми планується включення організації флеш-мобів молоді діаспори та України, спортивних змагань та презентацій напрямків подальшої співпраці із закордонною діаспорою.

Як раніше повідомляв Портал української діаспори “Стожари”, проведення міжнародного Форуму Української Молоді Діаспори (ФУМД) «Чернівці-2021» та ІІІ Конгресу СКУМО у Чернівцях (World Congress of Ukrainian Youth Organizations – СКУМО) відбудуться у серпні цього року.

Схожі публікації

Залишити коментар