Світовий конґрес Українців засуджує рішення РФ щодо заборони українцям володіти землею у Криму

від Стожари

Світовий конґрес Українців (СКУ) повністю підтримує заяву ЄС та засуджує дії окупантів, щодо позбавлення українців права володіти землею в окупованому РФ Криму.

Про це йдеться у повідомленні СКУ опублікованому у Фейсбук.

«Днями набув чинності так званий “указ” Президента Путіна про нові умови права власності на землю в окупованому Криму та місті Севастополі. Відтепер українці не матимуть права володіти землею на півострові, а чинні українські власники земельних ділянок можуть бути примусово позбавлені своєї власності за рішенням окупаційних судів. Таке рішення російської влади є нічим іншим, як черговим кроком, спрямованим на насильницьку, незаконну інтеграцію Криму до складу РФ, а також дискримінацію і витіснення громадян України з півострова. Світовий Конґрес Українців повністю підтримує заяву ЄС, що засуджує такі дії окупантів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 березня 2021 року “набув чинності” указ президента Росії Володимира Путіна, який забороняє «іноземним громадянам» володіти землею в більшості районів окупованого Криму – прибережних і прилеглих до материкової України.

З точки зору російського законодавства, громадяни України в Криму також потрапляють у цю категорію.

Президент Росії Володимир Путін 20 березня розширив перелік територій, земельних ділянок, які не можуть бути у власності у «іноземців» і «іноземних юридичних осіб» – до списку увійшло більшість районів анексованих Криму і Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія та інші прибережні міста півострова.

Заборона не поширюється на три райони Криму – Первомайський, Красногвардійський і Білогірський, ці райони не межують з материковою частиною України і не мають виходу до Чорного моря. До переліку також не увійшла Верхньосадовська сільська рада у Нахімовському районі Севастополя.

Разом з тим, в українському МЗС переконані, що Указ президента Росії Володимира Путіна про заборону землеволодіння в Криму для іноземців не матиме правових наслідків для України: “Указ президента РФ № 201 юридично нікчемний і не матиме правових наслідків для України. Після відновлення суверенітету нашої держави в Криму порушені права законних власників на земельні ділянки будуть відновлені”, – повідомив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Схожі публікації

Залишити коментар