Кінець міфу про втручання України у вибори США і чергове гучне фіаско РФ, – Дмитро Кулеба

від Стожари

Опублікований напередодні звіт розвідки США поклав кінець міфу про начебто втручання України в американські вибори, а Російська Федерація зазнала чергового фіаско

Про це у Twitter заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

“Кінець міфу про “втручання України у вибори”. Розвідувальне співтовариство США не знайшло жодних ознак причетності українського уряду до підривних заходів проти США”, – зазначив Кулеба.

Він також наголосив, що втручання здійснювала Росія, щоб знизити підтримку України з боку США.

“Чергове гучне фіаско РФ”, – додав міністр.

Нагадаємо, у звіті розвідки США говориться, що Росія намагалася дискредитувати тоді ще кандидата в президенти Джо Байдена з залученням українських політиків. Крім того, стверджується, що Іран також намагався вплинути на американські вибори.

Як повідомляє CNN, Сполучені Штати наступного тижня оголосять про запровадження нових санкцій щодо Росії через її ймовірне втручання в президентські вибори в США 2020 року.

У звіті, оприлюдненому у вівторок, представники американської розвідки зазначають, що президент Росії Володимир Путін знав і, ймовірно, скерував російські зусилля для впливу на президентську кампанію США на користь колишнього президента Дональда Трампа, “введенням в оману або необґрунтованими звинуваченнями” проти кандидата Джо Байдена.

В 15-сторінковому звіті, оприлюдненому Управлінням директора Національної розвідки, йдеться про те, що союзники Трампа зіграли на руку Москві, підкріплюючі критику Байдена твердженнями українських діячів, пов’язаних з Росією, напередодні виборів 3 листопада. Байден переміг республіканця Трампа і став президентом 20 січня.

Відповідаючи на запитання щодо звіту, чиновник адміністрації Байдена на умовах анонімності завив, що президенту “було ясно”, що Сполучені Штати реагуватимуть на дестабілізуючі дії РФ.

“Ви вже бачили, як ми вживаємо низку дій у відповідь на застосування Росією хімічної зброї при спробі вбивства Олексія Навального. Скоро буде більше”, – заявив чиновник.

Схожі публікації

Залишити коментар