Документальний фільм «Евакуація» розповість про українську систему порятунку бійців

11 березня у прокат виходить документальна стрічка Євгена Тітаренка «Евакуація». Стрічку створено Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Автори фільму запрошують на зустрічі з творчою групою та героями.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

«Фільм «Евакуація» – про унікальну систему евакуації поранених бійців, завдяки якій врятовано десятки тисяч життів. Хто створив цю систему? Як і чому саме таку? Як за лічені години відбувається евакуація? Люди, які мають відповіді на ці питання, продовжують свою надважливу справу і роблять все, щоб рятувати життя», – ідеться у повідомленні.

В межах показів відбудуться зустрічі з творчою групою та героями фільму:

  • 12 березня – в Дніпрі,
  • 14 березня – в Києві в кінотеатрах «Планета кіно» (ТРЦ «Блокбастер» та ТРЦ «River Mall»)
  • у Львові (ТРЦ «Forum Lviv»),
  • а також Харкові та Сумах.

Під час цих спецпоказів у фоє кінотеатрів працюватиме пересувна виставка «Війна Росії проти України», яку створили дніпровський Музей АТО та Дніпровський національний історичний музей ім. Дмитра Яворницького.

Автор сценарію та режисер фільму – Євген Тітаренко, оператор – Олексій Степанков-Ткаченко, художник-постановник – Тарас Ткаченко, композитор – Іван Оглоблін, продюсери – Олександр Дріз та Наталія Хазан.

Раніше ми розповідали про військових лікарів – лауреатів премії Кабінету Міністрів України, гордість нації.

Війна, на жаль, триває й велике навантаження по порятунку поранених захисників Вітчизни лягає на плечі медиків обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова умісті Дніпро. Цінний досвід майже семи років битви за життя найдостойніших синів України клініка презентувала у форматі електронного атласу бойової вогнепальної травми.

Схожі публікації

Залишити коментар