Позашляховик “Україна” – творіння тернопільського автомеханіка

Автомеханік Юрій Кордупель зі Збаража Тернопільської області самостійно переробив ГАЗ-66 на дуже презентабельний позашляховик.

Про це повідомляє Аuto.24tv.

Майстер скористався базою від ГАЗ-66, двигун та кермо поставив від Mercedes-Benz. Двигун потужністю 150 к.с. розганяє машину до 90 км на годину. Машина важить понад 4,5 тони, в неї поміщається 7 осіб.

На надання автомобілю такого вигляду у майстра пішло понад три роки та, як він стверджує, 25 тисяч доларів. Серед додаткового обладаня – електросклопідйомники, люк, екран та камера заднього огляду.

Наразі майстер намагається зареєструвати автомобіль, а це не так просто. Це вже третє авто пана Кордупля, яке він творчо переробив.

При цьому автоексперти зазначають, що фактично ця робота пана Кордупеля була більш зовнішнім тюнінгом ГАЗ-66 (який в народі називають “шишига”) – лише подовжено капот та зроблено кузов. На думку експертів, зокрема одного з організаторів численних перегонів ОffRoad в Україні Олександра Почтаря, такий рестайлінг ніяк не впливає на технічні можливості авто (адже рама, роздатка – були взяті від “шишигі”). При оцінюванні його позашляхових якостей, можна констатувати, що воно стало навіть нижчим за початковий зразок. Майстри українського ОffRoad-руху, вважають, що в даному випадку ніякого “конструювання авто” не було, зміна мотору – це звичайна справа, й сумма витрачена на таку переробку автомобіля, напевно, не могла сягати цифри в 25 тісяч доларів. Хоча автоексперти і визнають, що пан Кордупель, бесперечно, є гарним майстром свого діла, такі зустрічаються нечасто і робота виконана з душею.

Як повідомлялося, прикарпатці змайстрували корабель з пластикових пляшок і сплавилися по Дністру.

Залишити коментар