Українці Канади обговорили шляхи підтримки України з керівником МЗС Канади

від Стожари

Представники Конґресу українців Канади (КУК) провели віртуальну зустріч з Міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем, де обговорили ключові питання, що мають важливе значення для українсько-канадської громади.

Про це йдеться на сайті КУК. 

Як повідомляється, делегація з понад 30 представників українських канадських організацій та лідерів громад на чолі з президентом КУК Олександрою Хичій обговорили з міністром закордонних справ Канади підтримку України, санкційну політику Канади, відносини Канади та України в галузі оборони та безпеки та пріоритети програми розвитку Канади в Україні.

«Я дякую міністру Шампаню за участь та цікаву дискусію. Канада залишається одним із найближчих союзників України, а постійна підтримка Канади є ключовим для зусиль українців захищати свою країну від агресії Росії. Українців та канадців пов’язує фундаментальний принцип, згідно з яким усі народи мають невід’ємне право на самовизначення, право на свободу та мир. Наша громада пишається відданістю Канади підтримувати ці цінності та народ України», – заявила Хичій.

Разом з тим, КУК представив міністру Шампані брифінг про пріоритети української громади у відносинах з Канадою, який можна прочитати тут.

Схожі публікації

Залишити коментар