Перший віртуальний форум Світового конґресу українців «Єднаємось Україною»

від Стожари

Понад 50 років Світовий конґрес українців єднає українців та друзів України у всьому світі, надихаючи до спільної дії заради майбутнього суверенної, демократичної та процвітаючої України.  Сьогодні, у час безпрецедентних викликів, ця місія є важливою, як ніколи раніше. Саме тому 17 жовтня Світовий конґрес українців запрошує видатних діячів діаспори, українців та друзів України до віртуального форуму для обговорення актуальних тем підтримки України та представлення її інтересів у світі, а також релігії, освіти, культури та бізнесу.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

Як зазначається, перший віртуальний форум Світового Конґресу Українців «Єднаємось Україною» відбудеться 17 жовтня 2020 року о 15:00 за київським часом в прямому ефірі суспільних телеканалів UA:КУЛЬТУРА та UA:ПЕРШИЙ.

Топ-спікерами Форуму стануть видатні українці діаспори: Архиєпископ-Митрополит Філадельфійський Української Греко-Католицької Церкви у США та Президент Українського Католицького Університету Борис Ґудзяк, інтернаціонально відома диригентка, перша запрошена жінка-диригент Байройтського оперного фестивалю, (Німеччина), засновниця та арт-директорка Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt, засновниця, художня керівниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU, впродовж 2017-2020 головна диригентка Опери та Філармонійного оркестру м. Ґрац (Австрія) Оксана Линів, а також Виконавчий директор Ради з фінансового нагляду та управління Пуерто-Рико, колишня Міністерка фінансів України Наталія Яресько. Співведучі Форуму: Павло Ґрод, Президент Світового Конґресу Українців та Вікторія Гринчишин, співзасновниця Центру Анни Київської в Парижі.

На прикладі історій неймовірних діячів діаспори і неординарних проектів у США, Канаді, Франції, Польщі, Австралії, Південній Африці, Об’єднаних Арабських Еміратах, Японії та інших частинах світу обговоримо, що єднає світове українство сьогодні та що для нього стане дороговказом у майбутньому. Учасники розкажуть, звідки українці за кордоном черпають натхнення та завдяки чому лишаються українцями, де б не жили; чим живуть українські громади на різних континентах і яку роль відіграють церква та віра в їхньому житті; хто з діаспорян працює в чи з Україною, а хто підсилює голос країни на міжнародній арені, беручи на себе функцію її амбасадорів.

Схожі публікації

Залишити коментар