Україна подала кандидатуру на вибори до складу Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

від Стожари

Україна подала кандидатуру на вибори до складу Комітету всесвітньої спадщини (КВС) – керівного органу Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини – на період 2021 – 2025 років.

Про це повідомляє Постійне представництво України при ЮНЕСКО.

Як повідомляється, вибори до КВС відбудуться під час 23-ї Генеральної асамблеї у листопаді 2021 року.

“Обрання нашої держави до Комітету всесвітньої спадщини, до складу якого входять 21 держави-сторони Конвенції, дозволить Україні активно долучитися до забезпечення імплементації Конвенції та, зокрема, брати участь у прийнятті рішень щодо використання Фонду всесвітньої спадщини, внесення об’єктів до Списку всесвітньої спадщини та Списку всесвітньої спадщини під загрозою”, – йдеться у повідомленні.

Конвенція про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини, ратифікована Україною у 1988 році, сприяє забезпеченню ефективної охорони  і  збереження, а  також активній популяризації культурної  і природної спадщини,  розміщеної на території нашої країни. Україна, діючи  власними  зусиллями та максимально застосовуючи наявні ресурси, використовує в рамках цієї Конвенції міжнародну допомогу і співробітництво у  фінансовому,  художньому,  науковому   й   технічному відношеннях.

Інформацію щодо подання кандидатури України на вибори до КВС вже опубліковано на вебсайті Організації.

Схожі публікації

Залишити коментар