Європарламент вимагає припинити будівництво “Північного потоку-2” та ізолювати Росію на міжнародній арені

від Стожари

У спеціальній резолюції депутати Європаралменту вимагають припинити будівництво Північного потоку-2  та ізолювати Росію на міжнародній арені.

Заклик до блокування газопроводу включено в резолюцію, підготовлену найбільшими політичними групами.

Документ бачила брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, повідомляє Польське радіо.

“Завтра резолюція має бути проголосована на пленарному засіданні Європарламенту”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що резолюцію створено у відповідь на спробу отруїти російського опозиціонера Алєксєя Навального хімічною речовиною «новічок».

Окрім заклику зупинити будівництво Nord Stream 2, є також заклик до країн ЄС координувати діяльність, спільну позицію, щоб ЄС розмовляв із російською владою в один голос. Євродепутати також вимагають негайної, поглибленої та стратегічної оцінки відносин ЄС з Росією. Ці відносини, як написали депутати, повинні бути узалежнені від того, чи Кремль дотримується демократичних стандартів та прав людини.

Депутати Європарламенту закликали держав-членів далі ізолювати Росію від міжнародних груп або організацій. Вони також вимагають посилити санкції проти Росії, включаючи узгодження обмежень за порушення прав людини за зразком американського закону Магнітського.

Як ми раніше повідомляли, Росія поступово програє справу у збитті МН 17. І впевненно наближається до «клубу» держав-спонсорів тероризму

Схожі публікації

Залишити коментар