До Посольства України в Угорщині завітали маленькі угорські українці

від Комарі Альберт

Під час святкування Дня українського прапора і Дня Незалежності України Посольство України в Угорщині відвідали діти української громади цієї країни, щоб привітати Україну та українців із Днем Незалежності.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп.


“Чудові вірші й пісні від наших діточок створили прекрасний настрій, а ми, у свою чергу, пригостили маленьких гостей солодощами та показали наш відео-подарунок, підготовлений Посольством з нагоди Дня Незалежності з віртуальним концертом, відзнятим у найбільш знакових і знайомих місцях Будапешта, у виконанні українських музикантів, які проживають в Угорщині”, – йдеться у повідомленні.

У цьому фільмі діти мали змогу також побачити Україну, її природу, міста, потенціал, краще познайомитися із країною своїх предків.


Вітаючи маленьких гостей, пані Посол наголосила, що сьогоднішній захід є унікальним, адже Посольство вперше приймає гостей у своєму внутрішньому дворику, і запропонувала, щоб такі заходи з нагоди Національних свят стали традиційними.

“В руках дітей, які прийшли привітати Україну з Днем Незалежності, лежить і майбутнє українсько-угорських відносин. Сподіваюся, що українська громада в Угорщині та угорська громада в Україні залишаться міцними з’єднувальним ланками між двома державами”, – відзначила пані Посол.

Маленькі українці Угорщини також оглянули та прикрасили власноруч виготовленими українськими прапорцями фотовиставку з українськими національними костюмами, виготовлену до Дня Незалежності України із фотоматеріалів проєктів «Щирі. Кольори» та «Щирі. Свята», наданих ТЦ Домосфера (Domosfera), розміщену довкола Посольства України в Угорщині.

Схожі публікації

Залишити коментар