У словацькому місті Бардейов презентували виставку художниці з Ужгорода

від Комарі Альберт

У культурно-туристичному центрі словацького міста Бардейов відкрилася виставка ужгородської художниці Ольги Ньорби. Картини представленої експозиції виконані акриловими фарбами на полотні.

Молода українська художниця Ольга Ньорба народилася 11 лютого 2000 року в м. Ужгород (Україна), малює з дитинства. Створюючи картини, вона віддає перевагу виразним та яскравим кольорам, динамічно висловлюючи авторські філософські ідеї. Улюбленими матеріалами є кольорові олівці, акрилові та олійні фарби.  Джерелом її натхнення служить багатство природи.

Виставка має назву “Трансформації”. Вона є логічним продовженням творчого доробку авторки і роботи, представлені на ній, зображують стан людини у переломних чи доленосних життєвих ситуаціях.

Оборонним муром молодої мисткині постав у серії робіт «Трансформації» її ліричний настрій. Художниця демонструє володіння технічними прийомами передачі емоційного піднесення і «відкритими» сюжетами, які запрошують глядача до відвертої розмови, в першу чергу із самим собою.

Водночас, авторка запрошує глядача замислитися над сьогоднішнім змістом людських стосунків своїми «оголеними» композиціями, переповненими любов’ю і закликає до чистих,  як Карпатські вода й повітря, почуттів.

Колористика образного відтворення внутрішніх переживань авторки вказує на акценти, які, ймовірно, конкретизують  зміст ідеальних людських стосунків – стан любові й закоханості.

“Трансформації” авторки експонуються спільно із фотографічною колекцією Вацлава Турека “Придорожні каплички”.

Виставка відкрита для поціновувачів мистецтва до 31 серпня.

За матеріалами https://zakarpattya.net.ua 

Схожі публікації

Залишити коментар