Українців найбільше серед осіб, висланих з Німеччини в 2019 році

Минулого року у Німеччині було ухвалено рішення щодо вислання понад 11 тисяч іноземців, 1252 з них – українці. Таким чином українці становлять найбільшу частку серед осіб, висланих з Німеччини в 2019 році.

Про це йдеться у відповіді МВС Німеччини на запит фракції Лівої партії в Бундестазі. Цю інформацію оприлюднило німецьке видання Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ), передає Deutsche Welle.

Всього рішення про висилку в 2019 році були прийняті відносно 11 081 іноземців. У порівнянні з 2018 роком, коли було прийнято 7408 подібних рішень, це майже вдвічі більше. Найбільше рішень про вислання було прийнято стосовно осіб з України – 1252 випадки. На другому місці в списку Албанія (1220 випадків) і Сербія (828 випадків).

Найбільше рішень про вислання іноземців було прийнято в землі Баден-Вюртемберг – 3540, наступні – Північний Рейн-Вестфалія і Баварія (1762 і 1376).

Особи, щодо яких було прийнято рішення про висилку, повинні виїхати з Німеччини і позбавляються права в’їзду. У разі невиконання вимоги про виїзд застосовується примусова депортація.

У фракції “Лівих” Бундестагу розкритикували збільшення кількості випадків вислання іноземців з Німеччини. Представник політичної сили з внутрішніх справ Улла Ельпке (Ulla Jelpke) виступила за скасування відповідних рішень. На її думку, для багатьох іноземців Німеччина вже десятиліттями є центром їхнього життя, а висилка вирве цих людей з їх соціального оточення.

“Це жорстоко і неправильно”, – заявила Ельпке в коментарі NOZ.

Як повідомлялося в квітні, Німеччина дозволить сезонним працівникам приїхати в країну попри коронавірус.

Схожі публікації

Залишити коментар