У Празі відкрили фотовиставку традиційних українських костюмів

У столиці Чехії Празі відкрили вуличну виставку “До витоків: Україна костюмів і традицій”. Виставка є частиною проєкту “Щирі”, який започаткували у 2014 році. Вона триватиме до 24 серпня.

Про це повідомляє Укрінформ.

Жителям чеської столиці демонструють святкові костюми, які носили в Україні наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття в різних регіонах нашої держави. Моделями для 19 фотовітрин стали відомі співаки та співачки, актори та актриси, телемодератори. У галереї Skleňák, у так званому скляному палаці, можна побачити натуральні сучасні костюми, виконані в національних традиціях.

“Для нас, українців, національний костюм – це не просто одяг. Він представляє наші традиції. Це послання наших предків”, – переконаний посол України у Чехії Євген Перебійніс.

В Празі представлені знімки Дмитра Перетрутова, зроблені для календарів 2017 та 2019 років. Від продажу самих календарів з моделями у традиційних костюмах 610 тис. гривень було передано київському військовому шпиталю для лікування поранених на фронті бійців, Волонтерській сотні, а також на культурні проєкти.

Як ми повідомляли, українці штату Техас презентували Етнокалендар-2021.

Схожі публікації

Залишити коментар