В Івано-Франківську відкрився перший в Україні музей спорту

В Івано-Франківську офіційно відкрили наразі єдиний в Україні музей спорту. Приміщення невелике, але його наповнення тішить око вже на порозі. Названо дієвий спосіб пошуку підтримки українського спорту та проектів, що з ним пов’язані.

Про це розповідає Міст-online.

Музей наповнений експонатами, починаючи з 1946 року. Розташований праворуч від стадіону «Рух» і належить фізкультурно-спортивному товариству «Україна». Біля вхідних дверей висять вимпели, значки, відзнаки, прапори різних спортивних організацій, що існували раніше. Є 53 чаші спортсменів і команд — оригінали, всі в єдиному екземплярі. Частина дерев’яних, їх робили у Косові. На вікні висить сітка з футбольних воріт. На ній — трафарети для номерів спортсменів різних видів спорту: футбол, волейбол, гандбол. Далі грамоти, найстаріша — 1998-нр. Окремо на вікнах висять медалі Романа Вірастюка, на столі — різні фото та документи.

А розпочалося все з того, що після виникнення ідеї такого музею для нього розпочали збирати кошти на краудфандинговій платформі зі спортивними, оздоровчими та освітніми проєктами фізичної культури money4sport.

Голова громадської організації «Івано-Франківська крайова організація фізкультурно-спортивного товариства «Україна» Олександр Фотуйма розповів: «Ми єдині в Україні. Такі стартапи успішні в США, Великій Британії, Франції та Польщі. Як це працює? Заходиш на сайт, і, як фундатор, обираєш проєкт, заповнюєш дані і надсилаєш гроші на його підтримку. Натомість від авторів проєкту отримуєш винагороду — наліпку, автограф, футболку, абонемент чи вечерю зі зіркою спорту».

На підтримку проєктів відведений термін. Є звіт перед фундаторами і контроль роботи платформи.

«Фактично, це сучасна модель спонсорства у фізичній культурі та спорті. Так ми хочемо зібрати кошти для купівлі мультимедійки для музею спорту», — додає він.

Основний напрямок роботи — допомога спортсмену в пошуку спонсорів і партнерів. Автори з України та інших країн світу можуть зайти на сайт та з легкістю оформити свій власний проєкт для підтримки змагання, купівлі форми, участі в навчально-тренувальних зборах, будівництві спортивної споруди тощо.

Як повідомлялося, український бізнесмен Валерій Галан розповів про свій унікальний інноваційний історичний музей – він стверджує, що інвестувати в духовний розвиток нації вигідно. Доречі, 1 серпня – День народження музею становлення української нації, три дні там триватимуть святкові події та акції, детальнішу інформацію шукайте на Facebook-сторінці музею!

Схожі публікації

Залишити коментар